Explicaţia ŞOC a şefului direcţiei de mediu pentru semnarea ilegală împreună cu...

Explicaţia ŞOC a şefului direcţiei de mediu pentru semnarea ilegală împreună cu primarul Robu a actului adiţional la contractul Retim

0
DISTRIBUIȚI

adrian bere AP

Prelungirea ilegală a contractului de salubrizare a Timişoarei cu firma Retim Ecologic Service SA de către Nicolae Robu dă mari bătăi de cap celor din primărie în a explica gestul. Vă reamintim faptul că PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că au fost încălcate cel puţin două legi de Nicolae Robu atunci când a semnat un act adiţional prin care Retim mai putea opera din 2014 până în 2018 deoarece nu exista o hotărâre de consiliu local în acest sens. Unul dintre cei care semnat documetul ilegal, alături de primar este Adrian Bere Semeredi, şeful Direcţiei de Mediu din Primăria Timişoara.


Ulterior semnării documentului, Retim i-a plătit lui Robu luni de zile abonamentul pentru telefonul mobil şi ulterior a cumpărat un Mercedes de 74.000 euro cu care se plimbă edilul.

Întrebat de PRESSALERT.ro cum a putut să semneze actul adiţional fără hotărâre de consiliu local, Bere a dat un răspuns aiuritor „aveam hotărâre de consiliu local. Cea dată în 2010 prin care se spunea că putem prelungi. Cum prevederile din HCL-ul din 2011 nu s-au îndeplinit, s-a anulat şi am revenit la hotărârea din 2010”. Declaraţia lui Bere ridică mari semne de întrebare în privinţa logicii deoarece în hotărârea din 2011 se spune, în primul rând, că se anulează cea din 2010. Deci, practic, actul invocat nu mai exista din punct de vedere legal. Ba mai mult, în HCL-ul din 2011 se preciza foarte clar că, în cazul nerealizării staţiei de compostare, prelungirea cu patru ani era posibilă cu acordul de voinţă al părţilor, adică Retim şi Consiliul Local Timişoara. Până acum, primarul Nicolae Robu a evitat să dea o explicaţie clară şi directă despre semnarea actului adiţional, preferând să spună că tot ce s-a întâmplat la Retim este legal, că există o hotărâre de consiliu, fără a spune care este aceasta, şi că este calomniat de grupuri de presiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.