Soluţiile liberalului Adrian Păşcuţă pentru finanţări fără STRES: concurs internaţional de jurişti...

Soluţiile liberalului Adrian Păşcuţă pentru finanţări fără STRES: concurs internaţional de jurişti pentru sport şi aplicarea metodelor din Munchen la secţiunea de Cultură

0
DISTRIBUIȚI

adrian pascuta

În aşteptarea unei decizii la contestaţia depusă de Primăria Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş la raportul prin care Curtea de Conturi acuza că în finanţarea echipelor de handbal, rugby şi baschet de la bugetul local şi judeţean s-au comis ilegalităţi, spiritele din CJT se înching. Consilierul judeţean PNL Timiş Adrian Păscuţă a comentat astăzi pe acestui subiect acuzând că indecizia Curţii de Conturi cauzează probleme mari în urbea de pe Bega.

„Știu că există o anumită dezamăgire în această zonă, dezamăgirea mea este cea mai mare, dar având în vedere evoluțiile din ultimele luni, cred că cel mai potrivit este să organizăm o limpiadă a juriștilor.


Nu știu dacă o olimpiadă națională sau locală e suficient, poate ar trebui una internațională. Cert este că la numeroasele întrebări și adrese pe care le-am avut către diversele instituții ale statului român nu am primit până în prezent răspunsuri care să ne lămurească asupra acesui aspect: cum pot fi sprjinite structurile sportive în mod legal. De cele mai multe ori nu se primește niciun răspuns sau dacă se primește un răspuns, de cele mai multe ori este ambiguu, să nu vorbesc de situația Curții de Conturi care de la an la an oferă alt răspuns. (…) În mod normal dacă așa spune legea așa procedezi, nu se poate să vină unul să spună: bă, acum cinci ani voi nu ați interpretat bine legea.(…) Aceeași Curte de Conturi, pe aceeași speță în județul Timiș dă o hotărâre, în județul Teleorman că e aproape dă o altă rezoluție. Vă dați seama că peste trei ani nu e greu ca directorul de la Teleorman poate să se transfere în Timiș, asta e o instabilitate care nu face bine nimănui”, a spus Păşcuţă. Mai mult, liberalul a comentat şi pe marginea intenţiei CJT de a acorda finanţări pentru un număr redus de acţiuni culturale, sperând ca prin reducerea cantităţii să crească şi calitatea evenimentelor. Consilierul a comentat că, spre exemplu, în Munchen autorităţile finanţează circa 100 de evenimente pe an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.