Să nu vedem mafia

Să nu vedem mafia

2
DISTRIBUIȚI

dragos bota (3)

Mafia nu stă după colţ să-i dea în cap şi să-ţi ia portofelul. Mafia îţi zâmbeşte și poartă costum și cravată. În loc de pistol are stilou și ștampilă. Cu care decide cum e bine pentru ea. Și mai are ceva esențial – mult, foarte mult tupeu. Acționează la lumina zilei cu relaxarea cu care brutarul coace pâinea.


A intrat în reflex să croiască legea după cum îi pică bine. Pentru că de zeci de ani a dovedit că se poate.

Și nimeni nu a contrazis-o. Pentru că a avut grijă ca să-și crească familia. Să vadă potențialul unora și să-i agațe în rețea cum s-a putut – bani, case sau vreo curvă după o beție cruntă. Mafia a devenit tot mai puternică și încrengăturile uimesc uneori și pe cei mai creativi regizori. Și a mai avut un avantaj în a se întări – tăcerea. Mai toți întorc capul ca să nu vadă evidențele. Pentru că e mai bine așa. „Să nu vedem mafia” a devenit un mod de viaţă. Unul chiar profitabil. De aici unii au ajuns să fie chiar parte a famigliei.

Mafia are însă o frică. Una mare. Să nu ajungă la vorbele celor de la BUG Mafia „Poți să le spui rugăciuni,/ Să se întâmple minuni,/ Doar ce semeni, aduni/ Fugi, fugi, vin băieți buni”.

2 COMENTARII

  1. Perfect adevarat. As mai adauga mafia e o minorosita se afiseaza in public de cate ori are posibilitatea alaturi de valori ale neamului nostru (religie, traditii, cultura, drapel, etc). Exemple: penalii din parlament care isi dau cu mir, apropierea fatarnica fata de biserica a politicieniilor (vezi Ponta in campanie, Becali), si cea mai recenta protestul A3. Din pacate toate astea fac ca omu de rand sa nu mai vada (sau sa vada mai greu) adevaratele actiuni si adevarul din spatele acestei masti.

  2. Felicitari, un text sinteza foarte bun. Va „citesc”cu atentie de mult timp. Cred ca ati trecut la un nivel care poate „oferi” si riscuri.Am sa va trasmit cateva „sugestii”care poate va vor interesa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.