Angajații din spitalele din Timișoara intră în grevă japoneză, săptămâna viitoare. De...

Angajații din spitalele din Timișoara intră în grevă japoneză, săptămâna viitoare. De ce sunt nemulțumiți

0
DISTRIBUIȚI

greva sanitas

Angajați din spitalele din Timișoara se pregătesc de proteste, la începutul săptămânii viitoare. Medici, asistente medicale, infirmiere sau brancardieri din întreaga țară au de gând să intre în grevă japoneză timp de cinci zile, din 21 martie. Astfel, personalul medical nemulțumit va purta o banderolă albastru pe braț, pe toată durata programului, însă protestul nu va afecta activitatea spitalelor și nici pacienții.

Angajații din unitățile medicale protestează nemulțumiți fiind de salariile mici pe care le primesc, condițiile de muncă și lipsa personalului din sistem.


„Noi suntem un sindicat care este afiliat Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din România și vom avea și noi această formă de protest. De săptămâna viitoare vom purta banderole. Am vorbit cu colegii mei, sunt de acord și o să purtăm banderole albastre atât timp cât va fi nevoie”, ne-a spus Olimpia Oprea, medic ginecolog la Maternitatea „Odobescu” și președintele Sindicatului Medicilor Materna din Timișoara.

Sindicatele solicită reîncadrarea personalului având ca valoare de referință salariul minim brut pe economie de 1.250 de lei, acordarea tuturor sporurilor, respectarea normei de muncă și a timpului de muncă și de repaus, asigurarea în regim gratuit a serviciilor medicale acordate personalului angajat în sistemul de sănătate și creșterra valorii decontate pentru serviciile medicale din spitale, ambulator și medicină de familie.

În cazul în care nu se va ține cont de solicitările sindicaliștilor, federațiile atrag atenția că, în perioada următoare se poate merge până la întreruperea parțială a activității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.