Consiliul Judeţean Timiş ar putea introduce noi distincţii pentru premierea cetăţenilor valoroşi...

Consiliul Judeţean Timiş ar putea introduce noi distincţii pentru premierea cetăţenilor valoroşi ai judeţului. Cum va fi cinstită memoria lui Traian Vuia

0
DISTRIBUIȚI

plen cjt (3)

Trei personalități ale județului nostru au primit până acum distincția de Cetățean de Onoare al Județului Timiș. Este vorba despre Patriarhul Daniel, caricaturistul Ștefan Popa Popa’s şi de cosmonatul Dumitru Priunariu, care a primit distincţia din partea CJT la finalul săptămânii trecute, la Muzeul Traian Vuia. Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, a dat asigurări că decernarea de titluri va continua şi în lunile care vor urma.


Următorul care ar putea primi distincţia este Cosmin Contra, glorie a fotbalului românesc. Propunerea i-a aparţinut consilierului judeţean Marcel Mihoc, însă nu a fost încă transformată în proiect. Legat de acest subiect, Titu Bojin a declarat că „nu am stabilit încă, sunt câteva propuneri. Va trebui să ne hotărâm în ce condiţii oferim acest titlu. În condiții normale, așa cum ați văzut din propunerea mea și a consilierilor județeni, există posibilitatea ca să titularizăm formula pentru Placheta de Onoare a judeţului Timiş, placheta Traian Vuia şi de asemenea să putem realiza împreună tot în cadrul consiliului județean clarificarea a ceea ce înseamnă atribuirea acestui titlu de Cetățean de Onoare și post-mortem și ceea ce se va primi de către reprezentanții familiei sau de către familie la acordarea titlului de Cetățean de Onoare al județului Timiș. Și de asemenea, să recunoaștem ceea ce a însemnat Traian Vuia pentru județul Timiș prin dezvelirea unei plăci la Consiliul Județean Timiș, pe frontispiciul consiliului județean cu titulatura lui Traian Vuia”. Mandatul actualului consiliu încetează în vara acestui an, astfel că iniţiativele amintite mai sus ar trebui votate în lunile aprilie sau mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.