SCANDAL după ce la Liceul Pedagogic din Timișoara au fost propuse criterii...

SCANDAL după ce la Liceul Pedagogic din Timișoara au fost propuse criterii controversate pentru înscrierea în clasa 0: Consiliul pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat. Ce spune inspectoratul școlar

0
DISTRIBUIȚI

liceul pedagogic carmen sylva 1Controverse la Timișoara, după ce Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” a impus o serie de criterii specifice pentru înscrierea în clasa pregătitoare, care este în plină desfășurare. Astfel, vor fi admiși micuții care au părinți sau bunici angajați sau foști angajați ai școlii, părinți sau bunici care sunt sau au fost cadre didactice, cei care au frați care urmează cursurile școlii sau au absolvit Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”, precum și cei care au părinți sau bunici care au absolvit unitatatea de învățământ. În cazul în care sunt copii care nu îndeplinesc aceste criterii, dar mai rămân locuri libere, departajarea micuților se va realiza prin… tragere la sorți.

Aceste criterii au fost aprobate de Inspectoratul Școlar Timiș, după ce s-a luat decizia ca unitatea de învățământ să rămână fără circumscripție școlară.


Pe de altă parte, Consiliul Național de Combatere a Discriminării s-a autosesizat în cazul liceului timișorean. Reprezentanții instituției consideră că aceste criterii specifice impuse de unitatea de învățământ „condiționează accesul copiilor la clasa pregătitoare pe criterii de apartenență la o categorie socială” și, astfel, încalcă O.G. 137/200, scrie EurActiv.ro.

Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, spune că o sesizare oficială din partea Consiliului Național de Combatere a Discriminării nu a ajuns încă la Timișoara. Însă reprezentantul ISJ Timiș declară că un părinte revoltat că s-au impus astfel de criterii a făcut o sesizare în scris. „Indiferent ce criteriu am fi ales, acesta ar fi fost considerat discriminatoriu, pentru că poate să avantajeze o persoană și să o dezavantajeze pe alta. Noi am propus anul acesta 50 de locuri în două clase pregătitoare la Liceul Pedagogic, limitele noastre acestea sunt. Se spune că aceste criterii sunt discriminatorii, dar nimeni nu vine cu o altă variantă. Sunt probleme serioase la Liceul Pedagogic, pentru că a crescut numărul elevilor, în ultimii ani. Sunt copii care termină cursurile și la ora 20.45. Nu e discriminare dacă vor veni tot mai mulți copii după-masa? Nu cred că le-ar conveni părinților”, ne-a spus Aura Danielescu.

Vă reamintim că părinții au apelat la „șmecheria” vizei de flotant și și-au înscris copiii în clasa zero la școlile de elită din Timișoara, care s-au supraglomerat. Prin urmare, la Liceul Pedagogic din Timișoara, în fiecare an, numărul claselor pregătitoare propuse s-a dublat, iar din cauza lipsei de spațiu s-a ajuns ca unii copii să termine cursurile seara târziu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.