Florin Bîrsăşteanu, preşedintele PSD Timişoara: „Timişoara are nevoie de ordine !” (P)

Florin Bîrsăşteanu, preşedintele PSD Timişoara: „Timişoara are nevoie de ordine !” (P)

3
DISTRIBUIȚI

birsasteanu

D-le Bîrsăşteanu, aţi luat atitudine faţă de câteva probleme cu care se confruntă timişorenii, una ar fi legată de hoţii de buzunare.

– Prezenţa unor indivizi care intimidează deopotrivă bătrâni şi copii în mijloacele de transport în comun este un fapt extrem de grav, este o ameninţare la adresa siguranţei cetăţeanului. În Timişoara anului 2016 este inadmisibil să ne confruntăm cu o astfel de problemă. Simpla existenţă a unor găşti de infractori care acţionează fără jenă în tramvaie, troleibuze sau autobuze denotă un lucru extrem de grav, denotă lipsa de preocupare a executivului primăriei, a autorităţilor, pentru binele timişorenilor, pentru confortul şi siguranţa lor. Timişoara are nevoie de ordine, de siguranţa, de o poliţie care să lucreaze în folosul cetăţenilor oneşti din acest oraş. Hoţii trebuie să ajungă acolo unde le este locul – pe strada Popa Şapcă, astfel ca oamenii cinstiţi să circule fără spaimă oriunde vor.

– Spuneţi că Timişoara are nevoie de ordine…

Da.


Vreau pentru Timişoara ordine. Ordinea presupune ca fiecare să-şi ştie locul : şoferii să parcheze acolo unde sunt locuri de parcare, nu pe pistele de biciclete sau pe spaţiul verde, bicicliştii să circule pe piste sau pe carosabil, să respecte regulile de circulaţie, să aibă respect pentru pietoni, pietonii să aibă la rândul lor respect pentru şoferi şi biciclişti, şi tot aşa. Evident că pentru asta este nevoie ca şoferii să aibă unde parca, adică primăria să le pună la dispoziţie parcări, ceea ce până acum nu s-a întâmplat, bicicliştii nu au nevoie de interdicţii, au nevoie de susţinere şi încurajare pentru că ei fac un dublu serviciu, fac sport şi protejează mediul în acelaşi timp, pietonii trebuie să aibă trotuare ca-n palmă şi să folosească mijloacele publice de transport cu încredere şi cu beneficii de cost redus şi timp bun de deplasare, ceea ce astăzi nu se poate spune că au parte. Din păcate, şi pietonii, şi bicicliştii şi şoferii, au parte de haos.. Străzi dublu semnalizate cu semne de circulaţie, marcaje şi/sau semafoare, interdicţii peste interdicţii, devieri, schimbări de sens, piste neterminate, trotuare abrupte, Timişoara este într-o debandadă totală. Este nevoie de ordine !

– Cine trebuie să facă ordine ?

– Prima obligaţie este a primarului. Acesta trebuie să-i asculte pe oameni şi să găsească soluţii la problemele lor. Chiar şi în cazurile în care direct nu poate rezolva problema, acesta trebuie să aducă la aceeaşi masă toate instituţiile care au atribuţii pe linie de siguranţă şi disciplină şi să impună luarea unor măsuri. Primarul nu poate sta deoparte şi nu poate invoca lipsa de competenţe în astfel de situaţii. Primarul dă tonul. Este cazul să o facă ! Eu, Florin Bîrsăşteanu, vreau respect pentru locuitorii acestui oraş, vreau respect pentru Timişoara. Avem nevoie de Timişoara sănătoasă !

 

3 COMENTARII

  1. Articol perfect!Atitudine perfecta! Florin Birsasteanu
    Asta avem nevoie in timisoara, ordine si curatenie. Dumneavoastra sunteti primul care ati luat atitudine in problema hotilor din tramvaie. Nu se mai poate asa ceva, sa circuli cu un miljoc de transport in comun si sa te gandesti tot timpul daca cineva iti va goli buzunarele.
    Va felicit pentru toate initiativele ce le aveti si cele pe care o sa le aveti si nu in ultimul rand va asteptam in „fruncea” Primariei Timisoara.

  2. Din aceste cuvinte se poate observa disciplina ce il caracterizeaza pe viitorul primar. Desi nu am mai fost la vot de foarte mult timp, de data aceasta o sa merg cu incredere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.