Primăria Timişoara, ABONATĂ la plata de chirii. Câţi bani sunt alocaţi lunar...

Primăria Timişoara, ABONATĂ la plata de chirii. Câţi bani sunt alocaţi lunar de la bugetul local pentru funcţionarea spitalelor şi a şcolilor din Timişoara

2
DISTRIBUIȚI

colegiul national banatean

Mii de euro sunt aruncaţi efectiv lunar de la bugetul local al Timişoarei pentru plata chiriilor spitalelor şi şcolilor. Spunem aruncanţi nu pentru că respectivele instituţii nu ar fi unele importante pentru oraş, ci pentru că administraţia actuală nu a reuşit să rezolve problema unor spaţii proprii în care să mute şcolile sau spitalele. Pe de altă parte, nici negocierile purtate pentru cumpărarea unor licee precum Colegiul Naţional Bănăţean nu au dat roadele scontate.


Astfel, conform unui răspuns emis de Primăria Timişoara la o solicitare în baza Legii 544 depusă de PRESSALERT.ro reiese că mii de euro sunt achitaţi lunar pentru plata chiriilor mai multor clinici, şcoli şi grădiniţe. Pentru Clinica ASCAR care aparţine de Spitalul Clinic Municipal se achită 21.000 de lei pe lună de la bugetul local,în vreme ce chiria pentru Clinica de Obstetrică Ginecologie de la Spitalul Municipal de pe Bulevardul 16 Decembrie costă şi ea 4500 de euro pe lună tot de la bugetul local.

Primăria Timişoara plăteşte pentru Colegiul Naţional Bănăţean şi Liceul Obradovici 15.000 de euro pe lună,în vreme ce chiria pentru Şcoala generală Lenau situată în Piaţa Unirii la numărul 7 este de 7.300 de lei pe lună, iar la Liceul Teoretic Bela Bartok de 10.726 lei pe lună. Chiria de la Colegiul Tehnic de Vest cu cantina şi spălătoria aferente se ridică la 10.000 de lei pe lună, în vreme ce Grădiniţa PP 16 înghite şi ea 2500 de euro pe lună de la bugetul local.Pentru funcţionarea Grădiniţei PP 19 primăria achită o chirie de 4.100 de euro pe lună, Grădiniţa PP 21 costă 9.126,14 lei pe lună de la bugetul local, iar chiria pentru Grădiniţa PP 44 este de 4456, 78 lei pe lună, în vreme ce chiria pentru Grădiniţa PP 14 înghite încă 3.100 euro pe lună de la bugetul local. Trebuie spus că banii merg fie către persoane fizice fie către fundaţii care deţin clădirile cu pricina. La fel de important este şi faptul că pentru chiriile negociate în euro costurile lunare variază în funcţie de fluctuaţia pieţei.

2 COMENTARII

  1. Cu banii acestia in timp se puteau construi sedii noi. Daca nu existau banii se putea lua credit si plati in loc de chirie, in ani Primaria ramanea cu ceva, asa …..

  2. Trist dar adevarat ! In timp ce din banii publici se cheltuie sume imense pe chirii, ISJ Timis inchide scoli – care CULMEA! nu platesc chirie ( vezi cazul Colegiului tehnic Dimitrie Leonida Timisoara). ISJ Timis insa, nu recunoaste ca la aceasta institutie s-a hotariat acest lucru si arunca „pisica” peste gardul vecinilor – PM Timisoara. Primaria insa, intr-un raspuns pe care mi l-a dat la o sesizare, sustine ca nu a luat nicio hotarare legata de C.T. „D. Leonida” ! Si atunci, ce sa mai intelegem? Ca adevarul despre aceasta problema este „bine pazit”, ca interesele private sunt mai presus de job-ul unor oameni care au pus suflet ca scoala sa arate asa cum ar trebui sa fie o institutie de invatamant , dar…. suntem la periferie?
    Suntem in centrul unei publicitati nedorite intretinuta de concurenta, ISJ, PMT,…. ? De aici ni s-a tras „alunecarea” si… cine stie ce „intreprinzator” binevoitor se va folosi de munca noastra. Asta ar trebui sa cerceteze presa ! Sa vada cine isi doreste sa ne elimine de pe piata, cu ce scop si in folosul cui ? Adelina

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.