CH Poli Timișoara se bate pe stomacul gol cu Dinamo pentru a...

CH Poli Timișoara se bate pe stomacul gol cu Dinamo pentru a prinde finala Ligii Naționale. Cu ce probleme se confruntă handbaliștii alb-violeți înaintea unui duel istoric

0
DISTRIBUIȚI
CH Poli (12)
CH Poli Timișoara, pe stomacul gol și cu Dinamo

Handbaliștii alb-violeți au parte de un nou duel potențial decisiv cu o trupă bucureșteană. După calificarea aproape miraculoasă cu Steaua, CH Poli Timișoara dă acum piept cu Dinamo pe teren propriu în semifinalele Ligii Naționale, tot după un eșec în prima întâlnire. Tehnicianul Pero Milosevic nu va putea miza nici în acest duel pe câteva nume consacrate.

CH CSU Politehnica a pierdut cu 26-30 duminică pe terenul lui Dinamo. Bănățenii simt însă că sunt aproape de o performanță istorică, în condițiile în care o clasare în pe podium ar readuce alb-violeții în competițiile continentale. ”Cu siguranță va fi dificil, cu Steaua am înțeles că s-a obținut o calificare istorică pentru ultimii 25 de ani… Am vorbit ultima dată că vom juca împotriva lui Dinamo. A fost un rezultat fenomenal cu Steaua. Trei jucători din primul șase au lipsit, am făcut o partidă foarte bună. Am arătat mult timp bine. Dinamo are o echipă foarte bună, cu pretenții la titlul de campioni. Va trebui să muncim în apărare. Nu vor fi Timofte și Chikovani. Păiuș are probleme medicale, dar vom face totul ca să îl recuperăm. Vom da totul ca să obținem un rezultat pozitiv. Lipsesc trei-patru jucători importanți. Vă imaginați cum ar fi Barcelona fără Messi și câțiva jucători importanți. Trebuie să jucăm cu cap și în atac”, a declarat Pero Milosevic. Antrenorul lui CH Poli se va putea baza în schimb din nou pe Pejovc, revenit din accidentare.

Galeria poate avea din nou un rol în motivarea handbaliștilor alb-violeți. ”Publicul a fost fenomenal la ultimele jocuri, va fi acum cu atât mai mult.


Mereu spectatorii au fost un jucător în plus în astfel de momente”, a precizat Milosevic.

Antrenorul muntenegrean s-a arătat încântat de cum au intrat tinerii pe parchetul sălii Dinamo. Furak, Wokan și noua gardă au evoluat mai mult după pauză, când părea că meciul e pierdut. ”Jucătorii tineri și cei care nu au primit minute s-au descurcat bine, s-au adaptat pentru că sunt lucruri repetate la antrenamente. Sunt mulțumit de toți, Claudiu, Furak, sunt mulțumit de toți. Știam că va fi dificil acest joc. Am vorbit cu jucătorii, căpitanul, era dificil să câștigăm acolo. Am ales să-i odihnesc pe Lasica, Daskaloski și pe alții, pentru că știam că ne așteaptă un meci tare aici. Dar ei au confirmat… Voi juca și cu tineri. Nu am alții. Vor juca în funcție de cum decurge jocul. De exemplu Neamțu va juca pentru că Timofte are cartonaș roșu”, a conchis Pero Milosevic despre strategia echipei.

Fenici trage un semnal de alarmă

Căpitanul lui CH Poli a subliniat azi că el și colegii săi și-au făcut datoria, în schimb promisiunile în privința banilor nu s-au concretizat. ”Suntem încărcați mai mult de problemele de la începutul campionatului. Ca dăruire și ca joc suntem pregătiți. Ne-am antrenat bine tot sezonul și cu Steaua am făcut trei jocuri bune, am rezistat, putem și de acum încolo. Ne dorim foarte mult să câștigăm pentru că Timișoara nu a mai fost în poziția aceasta de foarte mult timp și suntem în semifinalele campionatului. Dorim să tragem și un semnal de alarmă că nu s-au rezolvat problemele. Sunt restanțe foarte mari, de plătit la ANAF, nu numai Halcă are contul blocat, sunt doi-trei jucători care au conturile blocate. Am tot așteptat. Noi sperăm că se rezolvă, dar vrem siguranță. Se termină campionatul și avem jucători cu 40-50% din contract neachitat”, a spus Cristian Fenici.

Coordonatorul nu consideră misiunea cu Dinamo una imposibilă: ”Nu sunt de nebătut, au câștigat norocos aici… Nu protestăm. Noi muncim pentru noi, nu pentru alții, Pero ne-a ajutat foarte mult, fără el nu era ce e acum. Noi ne-am dăruit 100%, am vrut să demonstrăm că avem valoare și să facem un rezultat bun și l-am și făcut”.

Partida CH Politehnica Timișoara – Dinamo București, al doilea între cele două în semifinalele Ligii Naționale, se dispută joi, de la ora 20.00, în Sala ”Constantin Jude”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.