INEDIT Începe „Școala de Anticorupție” pentru liceenii din Timișoara. Cum vor învăța...

INEDIT Începe „Școala de Anticorupție” pentru liceenii din Timișoara. Cum vor învăța să recunoască și să lupte împotriva actelor de corupție

0
DISTRIBUIȚI

spaga 1

La Timișoara este lansată, astăzi, „Școala de Anticorupție„, ce are sloganul „Fii independent, fii incoruptibil”. Astfel, la inițiativa studenților care învață la Universitatea de Vest, liceenii din oraș vor afla cum pot să recunoască și să lupte împotriva actelor de corupție. În plus, elevii vor redacta și primul „Atlas al Corupției”.

Ce presupune „Școala de Anticorupție”

„Școala de Anticorupție” se desfășoară la UVT în perioada 13 – 24 iunie.


În cadrul acțiunii, elevi de clasele IX-XI vor lua parte la ateliere interactive susținute de profesori ai universității și alți specialiști din domeniu. Aceștia vor învăța despre fenomenul corupției, manifestările și cauzele acesteia, dar și metodele de prevenire și combatere. Pe lângă aceasta, elevii vor dezvolta și aplica în teren un chestionar sociologic, vor analiza tiparele și tendințele în perceperea corupției de către colegii lor și vor dezvolta publicația, „Atlasul Corupției”. Aceasta va conține, printre altele, activitatea elevilor în cele 12 zile și rezultatele chestionarului sociologic. Cercetarea va face referire la subiecte apropiate lor, precum meditațiile, examenul de bacalaureat, transparența în școli etc.

Proiectul este implementat de Asociația Studenților de la Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării din cadrul UVT, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.