TUPEU După doi ani în care Timișoara nu a avut dezinsecție și...

TUPEU După doi ani în care Timișoara nu a avut dezinsecție și deratizare, primăria AMENINȚĂ cu amenzi locatarii care nu fac aceste operațiuni din banii lor

1
DISTRIBUIȚI

primaria timisoara

Operaţiunile de dezinsecţie şi deratizare au început la Timişoara în urmă cu câteva săptămâni, conform anunţului făcut de primărie. Contractul a fost câştigat de Deraton şi are o valoare de 300.000 de lei, fiind însă unul de intervenţie de urgenţă împotriva insectelor care pot răspândi virusul Zika. Rezultatele însă se lasă greu aşteptate, oraşul fiind încă sub asediul ţânţarilor şi al musculiţelor. Primăria Timişoara a emis un anunţ conform căruia lucrările de dezinsecţie şi deratizare continuă.

„Substanţele folosite sunt avizate de Ministerul Sănătăţii prin Comisia Naţională de Biocide şi nu pun în pericol populaţia şi animalele. Totuşi, atenţionăm pe această cale crescătorii de albine din municipiul Timişoara să limiteze pe cât posibil zborurile acestora, deoarece în condiţii de soare puternic pot fi afectate albinele aflate în zbor.
Acţiunea va continua cu parcurile din zona centrală şi cele de pe malurile canalului Bega, întreaga zonă centrală, urmând apoi a fi executate în toate cartierele oraşului. Municipiul Timişoara a fost împărţit în 6 sectoare, 3 la nord de canalul Bega şi 3 la sud de canalul Bega.
Recomandăm tuturor instituţiilor, societăţilor comerciale, asociaţiilor de locatari şi persoanelor fizice să execute operaţiuni de dezinsecţie concomitent cu acţiunea generală a primăriei.


În acest mod se va evita retragerea ţânţarilor în zone netratate, ştiut fiind faptul că tendinţa insectelor este de a se refugia în locurile în care dezinsecţia nu a fost efectuată”, se arată în informarea emisă de primărie.

Deşi vreme de doi ani de zile Primăria Timișoara nu a plătit lucrări de dezinsecție și deratizare fiind în litigiu cu firma liberală Romprest care a contestat licitația de contractare a unui operator care să se ocupe de operațiunile amintire mai sus, municipalitatea anunță că va amenda fără milă cetățenii care nu execută deratizări și dezinsecții în perimetrul zonelor în care locuiesc. „În conformitate cu prevederile HCL nr. 371/2007 modificată şi completată, cap. VI, Reglementări privind combaterea vectorilor – insectelor pe raza Municipiului Timişoara, art. 24, constituie contravenţie şi se sancţionează contravenţional cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru persoanele juridice următoarele fapte:
c) neexecutarea lucrărilor de dezinsecţie odată cu acţiunile organizate şi coordonate de Primăria Municipiului Timişoara, prin operatori în domeniu;
e) executarea unor lucrări de dezinsecţie sau aplicarea de pesticide fără autorizare precum şi a substanţelor care afectează insectele polenizatoare;
În perioada acţiunilor solicităm cetăţenilor ca, seara între orele 21:30-23:30, să evite traversarea parcurilor, scuarurilor, etc., când este simţită prezenţa utilajelor ce efectuează dezinsecţia terestre”, au mai transmis reprezentanţii municipalităţii.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.