Ziua Internațională a Iei Românești, celebrată la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara....

Ziua Internațională a Iei Românești, celebrată la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara. Ce evenimente vor avea loc

0
DISTRIBUIȚI
Ziua Internațională a Iei Românești
Ziua Internațională a Iei Românești, la Timișoara

Cea de-a doua ediţie a Zilei Internaţionale a Iei Româneşti organizată de Asociaţia pentru Vorbirea Bănăţană va fi sărbătorită sâmbătă, 18 iunie, la Muzeul Satului Bănăţean, începând cu ora 10.00. De la această oră, în incinta muzeului vor funcţiona atelierul de „colaşi” cu Ariana, unde locurile sunt limitate, atelierul de creaţie „Păpuşa cânepii” cu Sebastian şi atelierul de lucru manual cu asociaţia FOA (Fusion of Arts), iar de la ora 12.00, atelierul de olărit cu Marin, atelierul de sculptură în lemn cu Eugen şi atelierul de îmbrăcat linguri de lemn în port popular cu Simina.


Ultimul atelier, de desen motive tradiţionale cu Ariana, va începe la ora 15.00.

În poiana din faţa scenei muzeului şi în zona pavilionară vor fi organizate expoziţii de port popular şi artizanat, sculptură în lemn şi ceramică de la Jupâneşti, iar de la ora 15.00, scena de spectacole va găzdui un recital de poezie în grai bănăţean susţinut de elevi din Dumbrava şi Răchita, dansuri populare cu ansamblul din Liebling şi un program de muzică populară susţinut de eleve ale liceului teoretic „Mihai Veliciu” din Chişineu Criş şi de interpreta Ileana Horhoianu, absolventă a facultăţii de muzică timişorene.

Între orele 10.00 şi 17.00 se fac înscrieri la concursul „Cea mai frumoasă ie”, iar festivitatea de premiere va avea loc la ora 18.00.

În plus, „Verde pentru biciclete” organizează duminică, tot pentru Ziua Internațională a Iei Românești, evenimentul „Ia românească pe bicicletă”, la care timișorenii sunt invitați să participe îmbrăcați în motive tradiționale.

De Rusalii, în zilele de 19 şi 20 iunie, Muzeul Satului Bănăţean va fi închis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.