Nicuşor Dan la Timişoara: „Pentru persoanele care vin din alte partide, avem...

Nicuşor Dan la Timişoara: „Pentru persoanele care vin din alte partide, avem această regulă de a nu putea candida vreme de doi ani de zile”. Când se înfiinţează USR Timiş

1
DISTRIBUIȚI

nicusor dan usr

Liderul USR, Nicuşor Dan, a fost prezent astăzi în Timişoara, acolo unde are programate mai multe întâlniri cu societatea civilă din oraş, dar şi simpatizanţii formaţiunii. Înainte însă, Nicuşor Dan a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a oferit detalii legate de planurile de viitor ale USR.Conform declaraţiilor de la Timişoara, formaţiunea va primi şi oameni noi, chiar şi foşti politicieni, nu fără a impune însă condiţii.

„Există nişte criterii de admitere în două etape.


Cine nu are voie să intre şi cine are voie să intre, dar nu are voie să candideze pentru următorii doi ani. În linii mari, nu primim oameni care au activat intens în partidele politice parlamentare, dar nu refuzăm oamenii care au activat un an sau doi şi şi-au dat seama că nu au ce să caute acolo şi s-au retras. Pentru persoanele care vin din alte partide, avem această regulă de a nu putea candida vreme de doi ani de zile. Prin asta dovedesc intenţii serioase”, a declarat Nicuşor Dan. Deocamdată, în această după-masă este programată o întâlnire a conducerii USR cu simpatizanţii formaţiunii.

Conform lui Nicuşor Dan, organizaţia USR Timiş se va înfiinţa în data de 15 septembrie, iar liderul ei va fi ales după ce oamenii care au semnat adeziuni vor socializa o perioadă de timp. Planurile USR includ şi candidaturi la alegerile parlamentare din această toamnă. Conform statutului există o autonomie a filialelor judeţene. „Candidaţii nu pot să fie propuşi decât de filialelejudeţene, însă centrul are drept de veto asupra unora dintre ei pe care îi consideră nepotriviţi. Conducerea centrală a USR nu va impune însă alţi candidaţi în locul lor. La întâlnirea cu societatea civilă au luat parte, printre alţii, şi revoluţionarul Corneliu Vaida, Marius Giura – organizatorul Gărâna Jazz Festival şi profesorii universitari Marcel Tolcea, Lucian Ionică şi Viorel Marineasa.

1 COMENTARIU

  1. Nu zic ca Nicusor Dan e un mare shpagar. Dar mi se pare de cicat sa mi-o aduca pe nevasta colegului lui de la Sinecura Bugetara de Matematica Romana, o madama care abia vorbeste romana si face 8000 de euro pe luna in Bucuresti intr-un post de criptobugetara. (Firma madamei este proprietatea CEC-ului francez.) Mi se pare greu de crezut ca o madama dintr-asta va starpi coruptia, pornind de la manevre dintr-astea.
    Prin urmare, pentru mine USB este o gluma, un accident al conditiilor lui 2016. USB este noul PRM, noul PPDD, un Movimiento 5 Stelle, potrivit pentru atitudinea de om care nu pricepe si nu invata tipic sud-europeana. Asta nu e partidul al treilea. (NU-s prea sigur ca avem doua partide, dar ma rog..) Este un aspirator al supararilor, menit sa captureze cei 20% care nu sunt suficient de nihilisti sa se abtina de la vot, si care nu inteleg pragmatismul cu „raul cel mai mic”. Poate ca votantii PRM aveau mai putini dinti in gura, dar tot la asta se reduce alegerea lor.
    Imediat ce se vor ridica, USB-istii vor primi traseisti. Eu am o banuiala ca nici nu vom prinde stagiul ala. Avem deja guvern de coalitie, cu premier pedelist si vicepremier Dancu, deci se va face coalitie si la consiliile locale. USB-istii se vor vedea repede rupti de la ciolan, sau influenta, sau ce cacat au vrut cei ce au candidat. Imediat ce vor vedea ca sunt pielea organului, USB-istii din consiliile locale bucurestene se vor transfera la PSD, PNL si sateliti. E drept ca multi pepededisti s-au tinut tari de la alegerile locale pana la cele parlamentare, dar macar pepededistii aveau acces la ceva ciolan local si au fost co-optati in coalitii pe la judete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.