Cei care au atacat polițiștii din Timiș, trimiși în judecată în două...

Cei care au atacat polițiștii din Timiș, trimiși în judecată în două dosare penale. Vezi lista completă a acuzațiilor

0
DISTRIBUIȚI

atacatori politisti recas lingurar (3)

Țiganii care au agresat mai mulți polițiști la începutul lunii trecute au fost trimiși în judecată. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara au anchetat cazurile în mai puțin de o lună.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor Haiduc și Pătrăgică Lingurar, sub aspectul săvârşirii a câte trei infracţiuni de ultraj.

În rechizitoriul întocmit în cauză se arată că în data de 3 iulie 2016, în jurul orei 20:30, inculpaţii Lingurar Haiduc şi Lingurar Patragică au ameninţat trei agenţi de poliţie, doi dintre ei din cadrul Poliţiei oraşului Recaş şi unul din cadrul Poliţiei locale Recaş, toţi aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în legătură cu aplanarea unui scandal şi aplicarea de sancţiuni contravenţionale. ”Ameninţările ar fi fost exprimate şi prin manevrarea în mod repetat şi intimidant a unui par din lemn, a unei lopeţi, respectiv a unei coase. În aceleaşi împrejurări, inculpatul Lingurar Patragică ar fi exercitat acte de violenţă asupra uneia dintre persoanele vătămate prin aplicarea unei lovituri cu un par din lemn în zona pumnului mâinii drepte, cauzând acesteia leziuni traumatice ce necesită un număr de 7 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare”, transmite procurorul Gordana Bogosov, purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara.

În judecată a fost trimis și alt țigan, Ioan Manix, cel care a rănit un polițist care l-a somat să oprească mașina pe care o conducea beat.


Manix se face vinovat de comiterea infracţiunilor de ultraj, conducere a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi refuzul prelevării de mostre biologice. În rechizitoriu s-a reţinut că ”în data de 3 iulie 2016, în jurul orelor 0:10, inculpatul Ioan Manix ar fi condus autovehiculul marca BMW pe str.Aviatorilor din municipiul Timişoara, fără a poseda permis de conducere şi ar fi refuzat să se supună prelevării mostrelor biologice de sânge necesare pentru determinarea cu exactitate a concentraţiei de alcool în sânge după ce, cu ocazia testării sale, aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, în aceleaşi împrejurări, deşi a perceput în mod direct că persoana vătămată, agent şef adjunct de poliţie M.D., aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, i-a solicitat în mod expres să oprească maşina condusă şi să coboare din vehicul, dar şi faptul că ulterior, după spargerea geamului portierei din partea stângă faţă a maşinii, poliţistul se afla cu mâinile şi bustul în interiorul autovehiculului marca BMW, ar fi procedat la efectuarea de manevre repetate de rulare a autovehiculului înainte şi înapoi, provocând prin aceste acţiuni leziuni traumatice la nivelul braţelor persoanei vătămate, a gâtului şi a zonei cervicale a acesteia, care au necesitat pentru vindecare un număr de 8-9 zile de îngrijiri medicale”.

Dosarele au fost înaintate spre soluţionare, Judecătoriei Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.