Simbolul Universității Politehnica din Timișoara, o lucrare realizată de sculptorul Peter Jecza,...

Simbolul Universității Politehnica din Timișoara, o lucrare realizată de sculptorul Peter Jecza, în finala unui important concurs

0
DISTRIBUIȚI

simbolul upt

O lucrare realizată de sculptorul Peter Jecza a ajuns în finala unui important concurs euroregional. Este vorba de simbolul Universității Politehnica din Timișoara, și anume lucrarea expusă în fața bibliotecii instituției, care a fost selectată printre cele patru lucrări finaliste la BetaCity 2016, secțiunea „Arta în spațiul public”.

„Lucrarea selectată pentru finală a fost inaugurată odată cu noua bibliotecă a Universității Politehnica din Timișoara și încununează o legătură puternică și deosebită între Politehnica timișoreană și artistul Peter Jecza.


Ne bucurăm că în continuare Universitatea Politehnica este recunoscută ca promotor al culturii, ca punct de reper pentru rolul complex pe care trebuie să-l joace o instituție academică în peisajul urban”, a precizat Viorel Șerban, rectorul Universității Politehnica Timișoara.

Concursul BetaCity 2016 este organizat de Bienala timișoreană de arhitectură, o platformă de dialog și colaborare al cărei scop final este îmbunătățirea proceselor prin care ne construim orașele. Lucrările eligibile pentru participare la această secțiune trebuie să fie situate în euroregiunea DKMT (județele Timiș, Caraș-Severin, Arad și Hunedoara din România, județele Csongrád și Bács-Kiskun din Ungaria și provincia Vojvodina din Serbia), sau autorii lor să fie domiciliați în această euroregiune.

„În finala secțiunii Arta în spațiul public, alături de „Simbolul UPT ”al sculptorului Peter Jecza, au rămas încă trei lucrări ale Fundației Triade, semnate de Constantin Flondor, Vlad Nanca și Liliana Mercioiu. Sunt singurele proiecte din regiunea DKMT (Dunăre-Kris-Mures-Tisa, adică România, Serbia, Ungaria) puse în spațiul public, care au afirmat și conștiința prezenței lor în spațiul urban”, a precizat Sorina Jecza, președintele Fundației Triade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.