Tineri dintr-un centru de plasament din Timiş, informaţi despre cum să nu...

Tineri dintr-un centru de plasament din Timiş, informaţi despre cum să nu cadă pradă traficului de persoane. Cum funcţioneză metoda „Lover Boy” în cazul victimelor exploatate sexual

0
DISTRIBUIȚI

traficupers

În secolul XXI, unii traficanţi de persoane nu se mai folosesc de forţa fizică pentru a obliga o femeie să se prostitueze, ci se joacă cu mintea victimei. Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane Timişoara avertizează asupra faptului că, în prezent, 70% din victimele exploatate sexual sunt racolate prin metoda „Lover Boy”. Prin această metodă, un traficant reușește să seducă o fată, o face să se îndrăgostească de el, o convinge că își dorește să-și întemeieze o familie cu ea, iar apoi îi propune să se prostitueze pentru a avea un venit decent.

metoda loverboyPotrivit statisticilor, în România, în anul 2015, 880 de persoane au fost identificate ca victime ale traficului de persoane, din care 86 sunt din judeţul Timiş.


Doar un procent de 24% din victimele traficului de fiinţe umane au fost recrutate de persoane necunoscute. Astfel peste 650 de persoane au fost recrutate de cunoscuți, rude sau chiar parteneri de viață.
Cu scopul de a informa cât mai mulţi locuitori din judeţul Timiş cu privire la metoda de seducere şi obligarea la prostituţie, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane Timişoara a iniţiat campania „Lover Boy – Iubirea nu ar trebui să te transforme în sclav”, în această vară. Ieri, cei implicaţi în campania de prevenţie a traficului de persoane au ajuns şi la un centru pentru copii instituţionalizaţi din Lugoj. Tinerii participanţi la seminar au aflat mai multe informaţii despre ce este traficul de persoane şi cum poate fi prevenit acest fenomen. Campania are drept scop informarea, în special, a persoanelor vulnerabile cu privire la traficul de fiinţe umane şi la metoda „Lover Boy”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.