Timișorenii, invitați să-și (re)descopere orașul în ”Turul de arhitectură”. Vezi când are...

Timișorenii, invitați să-și (re)descopere orașul în ”Turul de arhitectură”. Vezi când are loc

0
DISTRIBUIȚI
Screen Shot 2016-08-16 at 09.45.50 Turul de arhitectură
Turul de arhitectură cuprinde și Casa Muhle

Proiectul cultural organizat de Ordinul Arhitecților din România – Timiș în cadrul primei ediții a bienalei timișorene de arhitectură (BETA), aduce, în secțiunea Educație, Turul de arhitecturã, un proiect cultural pilot, ce se adresează publicului timișorean, invitat să își descopere orașul.

Marea descoperire, prin tururi ghidate de arhitecți prin oraș, va începe în luna octombrie.


Până atunci, au fost stabilite ele cinci trasee pentru turul de arhitectură. Primul se referă la piețele și harta orașului, al doilea la locuirea de odinioară. Traseul cu numărul trei ține de apa care face parte din viața și dezvoltarea Timișoarei, apoi, în al patrulea tur se vorbește despre locatarii orașului și proprietăți iar în final copiii sunt invitați să devină adevărați detective urbani.

Bienala timișoreană de arhitectură (BETA) este o platformă de dialog și colaborare, al cărei scop final este îmbunătățirea proceselor prin care ne construim orașele.

„BETA 2016 își propune să genereze un dialog responsabil privind educația de arhitectură, formarea și practica profesională, precum și să stimuleze implicarea și profesionalizarea metodelor de dialog și colaborare dintre reprezentanții trinomului administrație – corp profesional – societate civilă”, transmit reprezentanții OAR Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.