A murit „Shakira”

A murit „Shakira”

0
DISTRIBUIȚI

georgeta petrovici

Trei îngrijitori trag după ei cadavrul. ”Dacă aș avea șemineu, mi-ar plăcea pielea asta în față”, rânjește unul din ei. Teoretic animalul e dus la analize. Practic, zebra moartă e târâtă cam cum își târa Boureanu fiica după ce a fugit de acasă și a fost prinsă. Scena ajunge în fața unui grup de copii. ”Ce se întâmplă?” ”A murit de la mâncare”. Copiii încep să plângă.

Îngrijitorii trec impasibili mai departe. Ei nu îngrijesc.

E joi după-amiaza. La chioșcul din incinta zoo se vând mere stricate cu un leu bucata.


Pentru hranit animalele. Și ceva grăunțe, tot cu un leu păhărelul. Adulților, toată treaba asta le evocă țigăncile care vindeau cu păhărelul semințe la meciurile de fotbal. Conform regulamentului, e interzisă hrănirea animalelor.

Luni s-a aflat că zebra Shakira, unul din cele două ”superbe exemplare de zebră” donate de Continental Automotive Products, ar fi trecut la cele veșnice.

Cum nu puteau să-și închidă telefoanele, autoritățile responsabile de zoo, au decis să nu răspundă. Apoi au făcut ședință, să stabilească dacă spun public cauza decesului. Apoi s-au gândit că nefericirea ar știrbi faptul că UE a recomandat României ca Timișoara să fie viitoarea capitală culturală europeană în 2021. În timp ce se gândeau că probabil cineva i-a făcut voodoo zebrei, poate fostul veterinar, au decis să susțină că animalul a murit la o zi după deces, că a fost dus la necropsie și că s-au prelevat probe din carnea ei inclusiv pentru a fi analizate la DSV. Cel puțin două din trei nu se confirmă.

Acum trei ani, Keimoes a murit înecată și s-a zis despre ea că era o zebră hăbăucă și isterică. Bietul animal era doar obosit și stresat de drum. Ieri s-a sus că zebra Shakira era perfect sănătoasă dimineața și apoi a murit subit la prânz. Blestemul zebrelor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.