Cutremur puternic, cu epicentrul în Vrancea, simțit în mare parte din țară

Cutremur puternic, cu epicentrul în Vrancea, simțit în mare parte din țară

0
DISTRIBUIȚI

cutremurrr

Un cutremur cu magnitudinea de 5,3 a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 2.11, în regiunea Vrancea, fiind resimţit în cea mai mare parte a ţării, inclusiv în Bucureşti, conform Institutului Naţional de Fizica Pământului.

Potrivit INFP, cutremurul s-a produs la o adâncime de 91.6km. Primele estimări ale INFP arătau că magnitudinea era de 5,6, la o adâncime de 112 kilometri.


Estimarea iniţială a INFP a fost de 6, pentru ca apoi să fie revizuită la 5,6.

Seismul a fost resimţit în Bucureşti şi în alte zone din ţară, precum Iași, Suceava, Buzău, Giurgiu, Dolj, dar şi în Republica Moldova. Potrivit INFP, epicentrul a fost în zona seismică Vrancea.

La aproximativ jumătate de oră, s-a produs o replică de intensitate mai mică. La ora 02.48, un nou cutremur in judetul Vrancea a fost anunţat de INFP cu magnitudinea de 2.7, la o adâncime de 76 km.

Ultimul cutremur cu intensitate mare produs în România a fost în urmă cu doi ani, pe 22 noiembrie 2014 şi a avut 5,4 grade. Cele mai mari cutremure care au avut loc în România ultimilor 26 de ani au fost: în 1990, pe 30 mai, când a avut loc un seism de 6,9 grade şi o replică a sa de 6,4 grade şi, la o distanţă de 14 ani, pe 24 octombrie 2004, atunci când s-a mai produs încă un cutremur de 6 grade, transmite Mediafax.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.