REVOLTĂTOR Sala de sport a Școlii Gimnaziale Nr. 18 din Timișoara riscă...

REVOLTĂTOR Sala de sport a Școlii Gimnaziale Nr. 18 din Timișoara riscă să se prăbușească peste elevi. Ce spune primăria, care cunoaște problema de opt ani FOTO

6
DISTRIBUIȚI
<


figure id="attachment_251804" style="width: 640px" class="wp-caption alignnone">Sala de sport de la o școală din Timișoara riscă să se prăbușească.
Sala de sport de la o școală din Timișoara riscă să se prăbușească.

Situație revoltătoare la Timișoara. Singura sală de sport din zona Dacia, care aparține Școlii Gimnaziale Nr. 18, este pe punctul de a se prăbuși, tavanul și pereții fiind crăpați.

În aceste condiții, cei peste 600 de elevi care învață în unitatea de învățământ fac orele de educație fizică pe terenul de sport din fața școlii, iar iarna, stau în clase, susține conducerea școlii. Pe de altă parte, părinții spun că orele de sport se fac în sală, astfel că unii dintre aceștia nu mai doresc să-i lase pe copii la cursurile de educație fizică.

Primăria Timișoara a fost informată cu privire la această situație de opt ani, dar de abia în acest an a găsit fondurile necesare pentru lucrările de modernizare. Acestea nu au început încă, dar conducerea școlii speră că în primăvara viitoare vor fi finalizate.

„În această sală se poate întâmpla o nenorocire”

Starea jalnică în care se află sala de sport a Școlii Gimnaziale Nr. 18 din Timișoara ne-a fost semnalată de o mămică care are un copil înscris în unitatea de învățământ. „În calitate de părinte al cărui copil participă la orele de sport desfășurate în această sală, sunt foarte indignată și îngrijorată de faptul că în orice moment în această sală se poate întâmpla o nenorocire. Sala de sport are pardoseala scoasă, fisuri adânci în tavan și pereți, atât în interior cât și pe exterior, aceștia fiind în pericol de prăbușire. Cu toate acestea, aici își desfășoară orele de sport câteva sute de copii, a căror siguranță este pusă zi de zi în pericol. S-a ajuns în situația disperată în care tot mai mulți părinți refuză să își lase copiii să participe la orele de sport”, a povestit mămica revoltată, sub protecția anonimatului.

sala-de-sport-07

Însă, Lia-Maria Cintean, directorul unității de învățământ, spune că le-a spus părinților că cine intră în sala de sport „o face pe răspunderea lui. Au intrat în sala de sport doar cei care au dorit asta. Restul, fac orele de educație fizică pe terenul de sport din fața școlii care a fost realizat recent de primărie, iar iarna nu fac deloc sport”.

Declarațiile părintelui sunt confirmate de realitatea de la fața locului. Clădirea care adăpostește sala de sport este acoperită cu țigle, pe sub care se scurge apa, în interior. De asemenea, pardoseala din sală și din vestiar este scoasă în mai multe locuri, iar pereții și tavanul sunt crăpați. Totodată, astfel de fisuri uriașe pot fi observate și în exteriorul clădirii. „Certificatul de urbanism a fost eliberat în anul 2014, dar nu s-a făcut nimic. Reprezentanții primăriei au realizat o expertiză tehnică și au ajuns la concluzia că structura de rezistență e afectată, trebuie consolidată. Problema e că țevile de apă s-au spart la subsol, iar apa se scurge în fundație, astfel că s-a lăsat. Din cauza scurgerilor de pe acoperiș, clădirea a plecat într-o parte”, ne-a explicat Mariana Stanciu, directorul adjunct al Școlii Gimnaziale Nr. 18 din Timișoara.

Pe de altă parte, reprezentanții Primăriei Timișoara spun că a fost alocată o sumă de bani pentru lucrările de modernizare a sălii de sport. „Este procedură de licitație deja, este și caietul de sarcini făcut, sunt bani alocați. Au fost fonduri alocate în buget, este în procedură de licitație, cred că săptămâna viitoare, dacă nu mă înșel, licitația va fi urcată pe SEAP”, ne-a declarat Adrian Faur, șeful Biroului Școli-Spitale din cadrul Primăriei Timișoara. Valoarea lucrărilor de reabilitare a sălii de sport se ridică la aproximativ două milioane de lei.

La Școala Gimnazială Nr. 18 din zona Dacia învață 630 de copii.

Foto: Adrian Pîclișan

6 COMENTARII

 1. Lia-Maria Cintean, directorul unității de învățământ, spune că le-a spus părinților că cine intră în sala de sport „o face pe răspunderea lui. Au intrat în sala de sport doar cei care au dorit asta. Restul, fac orele de educație fizică pe terenul de sport din fața școlii care a fost realizat recent de primărie, iar iarna nu fac deloc sport”.
  Asta e o minciuna…

  • Sa stiti ca au fost anuntati.Si eu am facut generala acolo si fratele meu mai mic,intradevar sala de sport arata rau dar nu chiar ca acuma.este o scoala foarte buna si profesori foarte intelegatori,problema se va remedia curand cu respect.!

   Rosca Razvan-Vlad
   Fost Elev al generalei 18

 2. In spate se vede o biserica frumos zugravita.
  Bine ca pentru biserici si fantani arteziene sint bani dar pentru scoli nu sint bani.
  De fapt si biserica si fantana este destinata spalarii pacatelor.
  Autoritati faceti cat mai multe pacate ca dupa aceea construiti biserici si fantani arteziene si vi le spalati.

 3. In sala ploua pentru ca din banii pentru reparatii Robu vrea fantani muzicale! Pe de alta parte nici scoala nu face nimic este chiar asa greu sa schimbi niste tigle, asteptam totul pe tava? Cat despre spiritul de gospodari acelor din scoala acesta este zero, pe terenul de sport ei depoziteaza containerele cu gunoi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.