Reacții la plagiatele lui Marilen Pirtea. Gorghiu: „Criteriile sunt pentru toată lumea”....

Reacții la plagiatele lui Marilen Pirtea. Gorghiu: „Criteriile sunt pentru toată lumea”. Robu: „Nu am citit. Avem încredere în continuare în Pirtea”

1
DISTRIBUIȚI

alina-gorghiu-nicolae-robu-costi-duma

Liderul PNL, Alina Gorghiu, și președintele filialei Timiș, Nicolae Robu, au comentat dezvăluirile despre articolele științifice suspecte de plagiat care poartă semnătura lui Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara și candidat liberal la alegerile parlamentare care au loc weekendul viitor.

„Da, dacă se dovedește că a plagiat, drumurile PNL și al domnului Pirtea se vor despărți, dar în acest moment nu vorbim despre o hotărâre sau un lucru dovedit așa cum spuneți dumneavoastră.


Cred însă că în acest moment vorbim de o ancheta jurnalistică, că instituțiile statului trebuie să își facă treaba mai departe. Să nu uităm că este campanie electorală și că este ultima saptămână de campanie, motiv pentru care eu aș trata acest subiect ca pe unul sensibil. Dar indiferent că vorbim de domnul Robu, de domnul Pirtea sau de Alina Gorghiu, dacă la un moment dat criteriile de integritate sunt încălcate, drumurile trebuie să se despartă. Am încredere că domnul Pirtea va avea toată capacitatea să demonteze aceste informații. Domnul Pirtea va da toate declarațiile pe acest subiect cu ce intenționează să facă vizavi de această situație. Dânsul înțeleg că avea deja o reacție, dar sunt convinsă că va fi dispus să detalieze toate răspunsurile. Eu, PNL și domnul Robu nu suntem în măsură să dăm un verdict, suntem într-un stat de drept. Da, dacă se dovedește că a plagiat, drumul domnului Pirtea și drumul PNL se vor despărți”, a declarat președintele PNL Alina Gorghiu.

Liderul PNL Timiş, Nicolae Robu, a declarat că „deocamdată a apărut un articol, înţeleg că sunt informaţii acuzatoare în articol. Bun, domnul Pirtea în primul rând va trebui să facă o declaraţie şi o va face. Dacă se confirmă acuzele atunci va trebui să se retragă din Parlament, că evident că va fi ales. Acum nu ne putem baza pe un articol apărut în ziar să îi cerem să se retragă de pe lista cu candidaţi. Lucrurile vor fi duse mai departe, dânsul are dreptul la apărare, va da explicaţiile de rigoare şi se va clarifica într-un fel sau altul. Avem încredere în domnul Pirtea”.

Foto: Constantin Duma

1 COMENTARIU

  1. Hahahahaha ! asta-i ca soldatul rus , pina peste cap in ca-c-at si tot intreaba ; ma vezi ?
    si cu blaga aceiasi poveste avem incredere si buldog este ca si sigur la ,, saramura” in viitorul apropiat ….. mai , catranitul asta numai stie cum sa le minta , dar un singur lucru este cert , electoratul in 11 dec . o sa-i de-a peste bot cu minciunile lui ….
    A si inca o problema , spunea ca are 76% popularitate ! ce nu explica catranitu este ca acest procent din cei 40000 de mii de timisoreni care au votat din 400000 ????Despre ce vorbim catranitule ……

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.