RECORD Aproape 800 de reclamaţii la Colterm doar în 2016. Care sunt...

RECORD Aproape 800 de reclamaţii la Colterm doar în 2016. Care sunt cele mai frecvent semnalate probleme

0
DISTRIBUIȚI

Are circa 70.000 de abonaţi şi primeşte finanţări consistente de la bugetul local, motive pentru care ar trebui să furizeze servicii de calitate. Realitatea este, însă, că abonaţii Colterm au extrem de multe motive să fie nemulţumiţi. De la apă caldă care vine rece, la apă caldă murdară sau lipsa agentului termic gama de probleme cu care se confruntă clienţii companiei este una extrem de variată. Asta în timp ce atât conducerea companiei locale de termoficare cât și primarul Nicolae Robu susţin că debranşarea nu este o soluţie optimă, asta pentru că preţul la gaz poate creşte extrem de mult, în vreme ce pentru producerea de agent termic, companiile de termoficare folosesc mai mult cărbune.

Conform unor date furnizate la cererea PRESSALERT.ro, numai în anul 2016 Colterm a avut 774 de reclamaţii din partea timișorenilor.


128 dintre acestea au fost făcute de abonaţi care aveau apă murdară. Compania a încheiat doar 67 de procese verbale, pe motiv că fie unii abonaţi nu au mai răspuns când au ajuns echipele la ei acasă, fie problema s-a rezolvat între timp. 223 de plângeri au ajuns la Colterm legat de probleme la sistemul de încălzire. Şi aici numărul proceselor verbale încheiate se ridică la 100.

Cele mai multe reclamaţii făcute către Colterm sunt cele legate de faptul că apa caldă curge fie rece, fie călduţă. 423 de abonaţi au sunat la dispecerat să facă reclamaţii, însă doar circa o treime din ei, adică 138 au primit şi procese verbale.

Amintim că, numai în anul 2016, Colterm a beneficiat de subvenţii de 20.000.000 de lei de la bugetul local, asta pentru că municipalitatea suportă cotă-parte din costurile abonaţilor. În acelaşi an, compania a avut parte şi de o majorare de capital făcută cu bani de la bugetul Timişoarei. Suma virată în conturile Colterm este de 84.000.000 de lei, iar în curând societatea va trebui să prezinte aleşilor din consiliul local un plan de management.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.