BC SCM Timișoara începe cu forțe noi partea a doua a Ligii...

BC SCM Timișoara începe cu forțe noi partea a doua a Ligii Naționale. Ce obiectiv vizează ”Leii din Banat”

0
DISTRIBUIȚI
Lucast Tohătan, foto, centru

”Leii” încep vineri partea a doua a sezonului, în noul format, mai întâi cu lupta între locurile 1-6. Situată pe a patra poziție, BC SCM Timișoara își dorește să înceapă această fază cu un succes la Sibiu. În lotul bănățean va fi inclus și una dintre noile achiziții, tânărul Lucas Tohătan.

”Avem o deplasare dificilă la Sibiu, acum toate meciurile sunt grele. Mi-a rămas în memorie cum a reușit să câștige Sibiul aici. Noi trebuie să întoarcem situația și să câștigăm acolo”, a declarat Tudor Costescu, tehnicianul ”Leilor”. Acesta e mulțumit că nu mai are probleme medicale. ”Nu avem nicio absență sau indisponibilitate. Am avut o perioadă de zece zile fără meci. Toate lucrurile sunt okay. Sper că am reușit să reglăm forma sportivă. De săptămâna viitoare începe și Milencovici să se antreneze cu mingea în mână. Fizic e okay și își urmează parcursul de refacere”, a precizat acesta.

”Suntem în obiectiv cu tot ce ne-am propus, suntem mulțumiți cu parcursul de până acum.


Echipa are potențial. La finalul 1-6 ne dorim o poziție cât mai avansată. Am încredere în antrenor, în echipă. Chiar dacă menținem presiunea pe ei, nu ascund că ne dorim semifinalele campionatului. În grupa 1-6 ne vom cunoaște și mai bine adversarii. Nu sunt esențiale rezultatele, ci faza următoare”, a spus și managerul general Ilie Trițoiu. Totuși, acesta își dorește să-i bată pe ardeleni după eșecurile din sezonul regulat. ”Două victorii cu Sibiul ar fi foarte importante. Să ne luăm înapoi cele două înfrângeri”, a adăugat Trițoiu.

În 17. Va fi o întâlnire care va decide regulile pt. 2017-18, în privința străinilor, fiecare a propus o varianttă. Noi vrem juc. U21 în primul sfert, după ccare să nu fie obligatorii, și șase străini pe foaia de joc.

Lucas Tohătan: ”Am ce să învăț aici”

Timișorenii și-au mărit lotul de perspectivă în această perioadă cu doi tineri de la Baia Mare. Dacă Cristian Porumb va juca mai întâi la echipa secundă, Lucas Tohătan face parte deja din planurile primei garnituri. ”Cred că am ales bine. Sunt jucători cu experiență aici, sper să învăț cât mai mult de la ei cât timp voi juca pentru BC Timișoara. Sper să ajut cât mai mult și să fac trecerea la Liga Națională”, a spus Tohătan. Acesta a recunoscut că în alegerea sa a contat și prezența antrenorului Tudor Costescu la lotul național. ”Face parte din lot, îl considerăm component al primei echipe”, a conchis antrenorul. Tânărul care va împlini curând 18 ani e unul dintre cei mai talentați baschetbaliști ai generației sale.

Partida CSU Sibiu – BC SCM Timișoara, din a doua parte a sezonului, se dispută vineri, de la ora 18.00 (Digi). Urmează apoi un meci acasă cu Oradea pe 7 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.