Consilierul local Dan Idolu, despre blocurile-turn pentru RATT: „Oamenii pot fi satisfăcuți...

Consilierul local Dan Idolu, despre blocurile-turn pentru RATT: „Oamenii pot fi satisfăcuți printr-un salariu decent, care să asigure bunul trai”. Ce replică i-a dat Simion Moșiu VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

Emisiune „aprinsă” în această seară, în studioul HDV, la PRESSALERT LIVE, acolo unde invitați au fost consilierii Simion Moșiu (PNL), respectiv Dan Idolu, liderul social-democraților din Consiliul Local Timișoara. Discuția a fost încinsă de dorința primarului Nicolae Robu, susținută de consilierii liberali, de a se construi nu mai puțin de șapte blocuri cu 12 etaje, din bugetul local, pentru RATT.

Emisiunea a început cu mici „înțepături”, între cei doi. După ce Simion Moșiu i-a acuzat pe cei de la PSD că trebuie să dea raportul mai departe, Dan Idolu a spus în replică: „facem parte dintr-o structură politică organizată, deciziile le luăm și unitar și la înțelegerea fiecăruia. Avem șansa de a fi în opoziție în consiliu local. La d-voastră este trist că nu trebuie să dați raportul, ci doar în primiți și trebuie să ridicați mâna sau să apăsați butonul”.

Întrebat despre blocurile-turn pentru angajații RATT, Simion Moșiu a specificat că: „am votat ieri, în cadrul ședinței, oportunitatea de a face aceste blocuri. RATT are un teren în suprafață de aproximativ 7.000 de metri pătrați, iar cetățenii trebuie să știe că RATT vine strictamente cu un teren care nu este folosit la eficiența sa maximă. Toate cartierele din Timișoara au fost făcute pentru muncitori care au lucrat în diferite întreprinderi. Pe mine mă frapează că social-democrații au o părere contrară, nu se gândesc că Timișoara are sub 1% șomaj. Cu ce să atragem angajații, nu atât la RATT, dar și în alte domenii? Este un studiu de oportunitate și se începe cu un singur bloc, care revine angajaților RATT.


Deficitul e de 60 de persoane. Trebuie să avem grijă de muncitori. Nu e oportun ca în Timișoara să se construiască locuințe de servici?”.

Printre contraargumente, pesedistul Dan Idolu a remarcat lipsa nevoii de locuințe în Timișoara. „În Timișoara nu este o problemă în lipsa locuințelor. Noi suntem în consiliul local, într-o societate capitalistă, în care nevoile de locuințe sunt minime. Este ilegal ce se întâmplă. Adică angajații actuali stau în stradă acum? Aproximativ 22,85 de milioane de lei sunt veniturile RATT, dintre care 14 milioane subvenții. Datoriile sunt de 22,64 de milioane la ora actuală și acum discutăm care e capacitatea financiară? Este o utopie în spatele căreia se ascunde creșterea valorii terenurilor adiacente. Oamenii pot fi satisfăcuți printr-un salariu decent, care să asigure bunul trai. Nu cădeți în greșeală, o regie funcționează după legea societăților comerciale. Salariile pot fi mărite, poate fi schimbat CCM și să se acorde sporuri salariale. Cred că oamenii așteaptă mărirea salariilor! De ce oare RATT, condusă prin mesaje publice de Robu, nu mărește salariile? De ce este nevoie de 7 blocuri cu 12 nivele? De ce nu se închiriază locuințe de serviciu sau de ce nu se face ce a promis la un moment dat Robu, inventarierea spațiilor locative, aflate în patrimoniu, ca să se identifice spațiile cu destinații de locuit, care chiar sunt o sumedenie”, a opinat Dan Idolu.

Referitor la acest subiect, pentru a mai echilibra balanță, Simion Moșiu a menționat că „la o categorie de angajați, care nu-și permit să plătească 10 milioane un apartament, este o problemă și o urgență cea a locuințelor de serviciu. Blocurile sunt construite de Primăria Timișoara, nu de regia RATT, pentru că nu are capacitatea financiară. Dar acum încă este doar în stadiul studiului de oportunitate. E vorba de calitatea umană, de atractivitatea unui post”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.