EVALUARE NAȚIONALĂ 2017 Peste 4.000 de elevi din Timiș susțin, astăzi, proba...

EVALUARE NAȚIONALĂ 2017 Peste 4.000 de elevi din Timiș susțin, astăzi, proba scrisă la Matematică. Vezi subiectele

0
DISTRIBUIȚI

evaluare nationala

Ultimul hop pentru absolvenții clasei a VIII-a. Astăzi are loc proba scrisă la Matematică din cadrul Evaluării Naționale, care a început la ora 09.00, candidații având la dispoziție 120 de minute pentru a rezolva exercițiile primite.

Peste 4.300 de elevi din județul Timiș erau așteptați să susțină proba scrisă la Matematică, în 54 de centre de examen.

Luni, la proba scrisă la Limba și Literatura Română, 72 de candidați din județul Timiș au absentat, nefiind semnalat niciun incident.

Joi are loc proba la Limba și Literatura Maternă.


În data de 26 iunie, până la ora 16.00, se afișează rezultatele, iar eventualele contestații se depun de către elevii însoțiți de un părinte sau reprezentant legal, în aceeași zi, până la ora 20.00, la centrul de examen unde au susținut proba. Rezultatele finale se afișează în data de 3 iunie.

Ministerul Educaţiei a anunţat modificări la metoda de calcul pentru admiterea la liceu. Din anul acesta, ponderea mediilor din clasele gimnaziale scade la 20%, faţă de 25 % cât a fost până acum, restul de 80% fiind reprezentat de media de la evaluarea naţională.

Rămâi pe PRESSALERT.ro pentru a afla cum s-au descurcat elevii din județul Timiș la Evaluarea Națională și ce subiecte au primit!

UPDATE Elevii care au susținut Evaluarea Națională la Liceul Pedagogic din Timișoara ne-au declarat că primele două subiecte la proba scrisă la Matematică au fost ușoare, iar cel de-al treilea a fost destul de dificil. Astfel, la primul subiect elevii au avut de făcut mai multe calcule simple, un exemplu fiind: 20-20:2. La cel de-al doilea subiect, la primul exercițiu candidaților li s-a cerut să deseneze un cub, iar la la cel de-al doilea au primit o problemă cu mai multe fracții. La cel de-al treilea subiect, absolvenții clasei a VIII-a au primit la primul exercițiu un dreptunghi, iar la al doilea un cilindru, fiind nevoiți să răspundă la mai multe cerințe.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.