RISC Timişoara ar putea pierde 50 de milioane de lei, bani europeni....

RISC Timişoara ar putea pierde 50 de milioane de lei, bani europeni. Decizie luată de Primăria Timişoara privind vaporaşele de pe Bega

0
DISTRIBUIȚI

Finalizarea proiectului de reabilitare a malurilor Begăi a fost amânată până la finele anului 2017. Motivul este acelaşi care naşte discuţii în contradictoriu între PSD şi primarul Timişoarei: punerea în circulaţie a celor şapte vaporaşe cumpărate cu bani de la bugetul local ca şi contribuţie la proiectul de reabilitare a malurilor Begăi, realizat cu fonduri europene. Dacă situaţia circulaţiei vaporaşelor nu este rezolvată, Timişoara riscă să piardă cele 50 de milioane de lei de la Uniunea Europeană.

„S-a amânat pentru aceleaşi lucruri care nu sunt încă făcute, cu bicicletele problema e ca şi rezolvată, că în sfârşit am organizat o licitaţie cu succes, cred că vor veni în trei luni. Deci nu avem probleme. Dar cu vaporaşele ne luăm măsuri de precauţie, pentru că nu vedem semne încurajatoare. Tot ce spune domnul Idolu (n.r consilierul local Dan Idolu, care spune că primăria poate rezolva problema) sunt poveşti.


Noi acum am primit un feedback după atâta amar de vreme care înseamnă că am transmis documentaţia spre Ministerul Transporturilor, dar ministerul avea documentaţia că noi am dat-o de la început la Ministerul Transporturilor. Termenul s-a prelungit până la sfârşitul anului. În principiu când se înţelege că de vină nu este cel care a fost titular de proiect, ci nerealizările sunt datorate unor factori exogeni, și se pot acorda şi prelungiri, ăsta e spiritul. Dacă am fi fost noi de vină nu am fi beneficiat de clemenţă, dar noi am făcut tot ce ne-a stat în putinţă să facem. Avem timp până la 31 decembrie să punem în funcţiune vaporaşele pentru transport în comun, dar guvernul trebuie să emită o hotărâre. Sigur că există toate datele, nu trebuie decât să ia modelul canalului Dunăre – Marea Neagră. Se poate face chiar prin extinderea activităţii acele structuri care administrează acum Canalul Dunăre – Marea Neagră, să se vină cu o hotărâre de amendare a acelei hotărâri şi să se dea în sarcină şi administrarea canalului Bega. Dar eu cred că mai potrivit ar fi să se constituie o structură separată. Pe mine nu mă deranjează, nu am niciun orgoliu sau vreun interes în domeniul acesta. Sunt mai multe modalităţi prin care problema poate fi rezolvată, numai să se vrea”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Edilul-șef a estimat că nu mai puţin de 40.000 de persoane s-au plimbat cu vaporaşele anul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.