Semnal de alarmă tras de senatoarea Alina Gorghiu: „Joaca PSD de-a guvernarea...

Semnal de alarmă tras de senatoarea Alina Gorghiu: „Joaca PSD de-a guvernarea este jalnică”

1
DISTRIBUIȚI

Senatoarea PNL Alina Gorghiu este convinsă că PSD joacă la cacealma pe tema implementării programului de guvernare pe care îl cataloghează ca fiind ridicol.

„Ridicolul este singurul atribut rămas unui PSD care nu s-a îndurat să renunțe decât așa, cu țârâita, la un program de guvernare despre care știau toți că a eșuat. Au amânat cât au mai putut orice decizie, sub cuvânt că fac «simulări», de parcă era nevoie de simulări pentru a ști că impozitul pe cifra de afaceri este sinonim cu dezastrul economic. De fapt, nu au fost nimic altceva decât amânări sau mai corect spus, încercări de a negocia clemenţă din partea mediului de afaceri şi a societăţii civile. Îngroparea acestor măsuri nu semnifică altceva, decât eşuarea negocierilor.


Aşa se întâmplă când se optează pentru varianta scurtă, a discuţiilor pe la colţuri, în detrimentul dezbaterilor reale. Majorările salariale au fost amânate pentru anul viitor. Acum puțin timp s-a renunțat la o idee nefericită, mult clamată şi bine abandonată: impozitul pe cifra de afaceri. Ieri s-a anunțat că se renunță la aşa-zisa taxă de solidaritate şi la ideea de a include contribuțiile plătite de angajator pentru CAS și CASS în salariul brut.Toate aceste renunțări sunt binevenite, joaca PSD de-a guvernarea este jalnică”, susţine liberala.

Previziunile liberalei pentru viitor sunt unele sumbre, aceasta explicând că promisiunile de majorări salariale făcute de PSD vor fi date uitării. În acest sens, Gorghiu cere simulări ale programului, pentru a se asigura că pesediştii nu stau degeaba şi, mai ales, că nu mint populaţia. „Este inadmisibil că un partid politic a putut să se joace de o asemenea manieră cu mintea investitorilor şi contribuabililor care nu cer decât două lucruri: predictibilitate şi stabilitate. De acum, singura soluţie pentru a se mai recupera ceva este ca Guvernul să ofere garanţii că nu vom mai vedea astfel de bâlbâieli şi poate, ar fi cazul să auzim şi câteva scuze publice”, a conchis Gorghiu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.