Mare turneu de șah la Arad: 350 de jucători, 16 mari maeștri,...

Mare turneu de șah la Arad: 350 de jucători, 16 mari maeștri, deschidere în aer liber. Vezi când are loc

0
DISTRIBUIȚI

Aradul se pregătește pentru cea de-a X-a ediție a Festivalului Internațional de Șah Arad Open, competiția cea mai puternică a anului, care se va desfășura între 6 și 13 august la Hotel Continental Forum (fostul hotel Astoria) și va cuprinde mai multe turnee.

Sunt așteptați peste 350 de jucători din 18 țări, printre care 16 mari maeștri și 23 de maeștri internaționali, favoriți fiind marii maeștri Kiril Georgiev din Bulgaria, Alexander Zubov din Ucraina și românul Andrei Istrățescu, vor participa la turneul principal, iar între 8 și 12 august va avea loc un turneu de amatori la care și-au anunțat participarea peste 80 de jucători, ambele turnee fiind omologate la nivel internațional.


Totodată, din 7 până în 12 august, sunt organizate două turnee pentru micii șahiști, cu vârste mai mici de 8 și respectiv 10 ani iar în 8 august va avea loc FCC Environment Blitz Open, un turneu de șah-blitz omologat internațional.

Înainte de deschiderea propriu-zisă a festivalului, sâmbătă, de la ora 9.30, marele maestru internațional Andrei Istrățescu, campion al României la șah și deținătorul titlului la festivalul arădean, va susține, în scuarul din fața primăriei, un simultan extraordinar.

În cadrul festivalului vor mai fi organizate lecții deschise și seminarii cu maeștri internaționali și mari maeștri și numeroase alte evenimente. Un număr de 40 de partide de șah vor fi transmise în direct pe interent prin intermediul tablelor de șah electronice puse la dispoziție de Federația Română de Șah, ca suport logistic pentru competiția din Arad.

Sursa foto: aradon.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.