Primarul Robu ameninţă. Cine va plăti pentru nefinanţarea ACS Poli Timișoara

Primarul Robu ameninţă. Cine va plăti pentru nefinanţarea ACS Poli Timișoara

1
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, e foc și pară la adresa celor care au blocat finanțarea ACS Poli în Consiliul Local Timișoara.

Ieri, consilierii Gabriela Popovici de la PSD și Marius Dugulescu de la PMP au votat împotriva unei rectificării bugetare care ar fi permis votarea unui alt proiect privind alocarea de bani către ACS Poli, printr-o rectificare de 4.600.000 de lei care ar fi mers către Biroul de sport. Suma totală care ar fi trebuit să fie alocată către ACS se ridică la 5.000.000 de lei. Pentru că nu avut o majoritate de 14 consilieri locali, primarul nu și-a putut impune voința cu privire la finanțarea ACS şi a retras proiectul de pe ordinea de zi.

„Din păcate am fost nevoit să retrag proiectul de hotărâre pentru finanțarea clubului Poli pentru că s-a devoalat de către consilierii locali că nu aș fi obținut decât 13 voturi pentru aprobare și anume voturi din partea consilierilor locali PNL și UDMR.


Ceilalți, sub diverse pretexte, fie nu au venit la ședință, fie nu au vrut să voteze. Sunt foarte supărat pentru că eu înțeleg dimensiunile pe care le-ar avea desființarea echipei. (…) Această echipă a fost constituită cu greu și ținută cu greu în viața, ea comportându-se onorabil. (…) Acum iată-ne în situația în care în Iași, în Voluntari și în alte locuri se dau bani pentru echipele de fotbal. Noi nu putem da, cineva trebuie să răspundă pentru asta și inclusiv juriștii trebuie să răspundă pentru asta pentru că ei ar fi trebuit să găsească formule indubital legale, că nu le inventează primarul aceste formule, de aceea există un aparat de specialitate să vină cu ele. Eu am adus numai îmbunătățiri la tot proiectul și anume interdicția de a se face plăți la datorii și obligația ca banii publici să fie folosiț doar spre înainte, obligativitatea de a fi înființat un cont separat și crearea unei posibilități de urmărire mai ușoară ai evoluției”, a declarat Robu.

Primarul spune că principalii vinovați pentru toată situația sunt juriștii care nu au găsit o metodă legală de a finanța ACS Poli de la bugetul local, deși legislația în vigoare permite acest lucru. „Nimeni nu vrea să facă nimic ilegal, dar dacă ai lege a sportului, Legea 69 actualizată cu OUG nr.38 din 2017 în care se spune că pot fi finanțate și structuri non-profit de drept privat de ce numai la Timișoara nu se poate? Până în septembrie nu se mai poate repune la vot, toată lumea este plecată în concediu. Nu știu cum va rezista echipa, numai dacă reușim să luăm un împrumut de la cineva, persoană juridică ori fizică arunci ar putea rezista”, a mai spus Robu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.