Actele depuse la dosar, mai scumpe decât rechizitele școlare primite gratuit de...

Actele depuse la dosar, mai scumpe decât rechizitele școlare primite gratuit de la stat. Ce spune Inspectoratul Școlar Timiș

0
DISTRIBUIȚI

rechizite scolare

Aproximativ 8.000 de elevi din județul Timiș, care provin din familii nevoiașe, ar urma să primească și în acest an școlar rechizite oferite gratuit în cadrul unui program al Guvernului. Însă reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș spun că părinții nu se prea înghesuie să obțină acest pachet, pentru că actele care trebuie depuse la dosar ajung să coste cât pachetul de rechizite oferit gratuit.

“La rechizite, pe de o parte se continuă programul clasic, care a existat până acum. Noi estimăm că ar fi undeva peste 8.000 de beneficiari de asemenea rechizite.


Acestea vor sosi în timp util și vor fi distribuite la unitățile de învățământ, dar după începerea anului școlar, când se face o verificare concretă a celor care sunt îndreptățiți să primească aceste rechizite. Adevărul este că pentru aceste pachete care valorează 25 de lei, respectiv 30 de lei, dar pentru care părinții trebuie să depună o documentație, deci ele nu se dau din oficiu, ci la cerere, lumea nu se înghesuie și sunt convins că sunt mult mai mulți îndreptățiți decât câte dosare se înscriu la unitățile de învățământ”, a explicat Francisc Halasz, inspector școlar adjunct în cadrul ISJ Timiș.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Timiș, pe parcursul anului există șanse să fie derulat un nou program în cadrul căruia elevii primesc rechizite gratuit.

“Programul a fost lansat de Ministerul Educației, pe un proiect finanțat european, care va fi mult mai consistent decât este programul actual”, a conchis Francisc Halasz.

În județul Timiș funcționează 590 de școli și grădinițe de masă, plus nouă școli pentru învățământul special și cinci cluburi de copii și sportive. De asemenea, în noul an școlar vor funcționa și 29 de unități de învățământ private. În total, școala începe pentru 92.000 de elevi din județul Timiș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.