E oficial: Timișoreanul Cosmin Contra va fi noul selecționer al naționalei de...

E oficial: Timișoreanul Cosmin Contra va fi noul selecționer al naționalei de fotbal a României

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă prosport.ro

Federația Română de Fotbal a confirmat că a ajuns la o înțelegere de principiu cu timișoreanul Cosmin Contra. Fostul antrenor al lui Dinamo și Poli va prelua banca tehnică a naționalei după îndepărtarea lui Christoph Daum, tehnician cu care ”tricolorii” au ratat calificarea la CM 2018.

Cosmin Contra (41 de ani) și-a început cariera de ”principal” la Timișoara ca antrenor-jucător în sezonul 2010-11.


Cea mai importantă realizare ca tehnician a lui ”Guriță” a fost câștigarea Cupei României cu Petrolul Ploiești. El a mai antrenat formațiile spaniole Alcorcon, Getafe, Fuenlabrada și pe chinezii de la Guangzhou. Ultima dată a antrenat-o pe Dinamo București.

”În data de 14 septembrie 2017, președintele Răzvan Burleanu a fost mandatat prin decizia Comitetului de Urgență al FRF să negocieze cu anumiți antrenori ocuparea funcției de selecționer al echipei naționale. Comisia Tehnică a recomandat mai multe nume de candidați, iar președintele FRF și-a însușit aceste propuneri.

Numirea în funcție a unui nou selecționer și detaliile contractului ce urmează a fi încheiat vor fi prezentate Comitetului Executiv și supuse aprobării acestuia”, se mai arată în comunicatul FRF. Conform presei centrale bănățeanul a fost al doilea pe lista oficialilor federației, însă Dan Petrescu a refuzat oferta.

Contra urmează să debuteze pe banca naționalei în jocul cu Kazahstan, din 5 octombrie, de la Ploiești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.