Eugen Dogariu despre o posibilă candidatură la Primăria Timişoara: „Pentru orice politician...

Eugen Dogariu despre o posibilă candidatură la Primăria Timişoara: „Pentru orice politician din Timiş ar fi încununarea carierei” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Deşi momentan să află în impas, investiţia pentru Institutul Oncologic poate să prindă contur, în funcţie de cum se vor desfăşura lucrurile la Direcţia de Sănătate Publică. Cel puţin aşa speră senatorul de Timiș Eugen Dogariu, care a fost prezent aseară în studioul HDV, la emisiunea PRESSALERT LIVE.

Ne dorim ca investiția pentru Institutul Oncologic să fie făcută, mai ales că s-au alocat niște bani, care vor fi folosiți pentru scopul realizării proiectului tehnic. Nu știu de ce este blocat proiectul. Motivul pentru care ministrul ne-a spus că este blocat era legat de modul în care Direcția de Sănătate Publică a mișcat lucrurile legate de achiziții și de desfășurare a unor licitații”, a explicat Eugen Dogariu.

Chestionat pe tema candidatului din partea PSD pentru Primăria Timişoara, senatorul a spus că „nu a fost discutată o alternativă la acest moment. Să zicem că mai există o fereastră de șase luni pentru a identifica un candidat la primărie. Dacă partidul ți-o cere are izul unei forțări. Dacă voi considera că pot face ceva pentru Timișoara, mă voi înscrie în cursa internă pentru Primăria Timișoara. Nu sub forma unei oferiri voluntare. A fi primar la Timișoara înseamnă mai mult decât orice în politica din Timiș. E foarte important ca și carieră politică. Probabil că pentru oricare politician din acest județ să ajungă primar ar fi încununarea carierei”.

În ceea ce priveşte susţinerea arătată sau nu pentru Sorin Grindeanu în momentul când s-a cerut demiterea sa, Eugen Dogariu a precizat că: „poziția noastră a fost una împotriva gestului făcut împotriva premierului de atunci, Grindeanu, căruia i s-a cerut demisia fără niciun motiv.


Nu a fost vreodată o luptă contra partidului. Consider că am fost alături de Sorin Grindeanu în tot acești 20 de ani în care am fost împreună, în partid”.

Cât despre conflictul dintre Liviu Dragnea, liderul partidului din care face parte, şi Laura Codruţa Kovesi, Eugen Dogariu menţionează că orice tip de dispută asemănătoare face doar rău ţării. „Orice conflict intern nu face bine României. Nu orice bătălie trebuie dusă în orice condiții. Atunci când ai niște seturi de reguli, trebuie respectate de toată lumea, iar când avem o constituție, trebuie respectată de toți”, a menţionat Dogariu.

Senatorul PSD crede că trebuie ca toate actele legislative să fie cuprinse într-un singur document.„Aţi auzit vorbind despre dorinţa de a crea un cod administrativ, ca prima etapă. Un cod care să prevadă toate prevederile legislative din acest domeniu. E vorba de preluarea tuturor actelor legislative într-un singur document, care să fie mult mai uşor de gestionat. Oameni din administraţie au spus că există atâtea norme, atâtea legi, încât uneori e greu să iei o decizie corectă. E nevoie de un document unitar, care să nu te trimită la diferite modificări din alte legi”, a conchis Eugen Dogariu, senatorul PSD de Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.