Nicolae Robu vrea modificarea legislației, astfel încât Curtea de Conturi să funcționeze...

Nicolae Robu vrea modificarea legislației, astfel încât Curtea de Conturi să funcționeze după alte reguli. De ce este nemulțumit

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu propune ca modul de funcționare al Curții de Conturi să fie schimbat, astfel că ieri, în cadrul conferinței de presă de la PNL Timiș, a solicitat modificarea legislației. Primarul Timișoarei este nemulțumit mai ales de faptul că cei de la Curtea de Conturi au considerat că anumite hotărâri de consiliului local, respectiv județean, sunt ilegale, cu referire la finanțarea echipei de fotbal ACS Poli.

“Această instituție a fost uitată de lume și au fost uitați în fruntea ei și liderii și cred că e o urgență să se reglementeze mult mai bine modul de funcționare și prerogativele Curții de Conturi. Este inadmisibil ca o instituție a statului să se pronunțe cu privire la oportunitățile decizionale ale autorităților locale, alese tocmai să gestioneze comunitatea locală și veniturile comunității locale. Ce democrație e asta dacă vine un organism al statului, în speță Curtea de Conturi, să-ți spună că nu e bine că s-a decis ceva, că ar fi trebuit să fie ales altceva”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei mai consideră că cei de la Curtea de Conturi ar trebui să verifice doar dacă s-a pus în practică în mod corect o hotărâre de consiliu local și nu să stabilească legalitatea ei.

“Am întâlnit la Curtea de Conturi profesioniști excepționali și câte unul/una complet în afara profesiei.


E anormal ca un economist să califice un act administrativ, adoptat de forul deliberativ local, drept ilegal, când juriștii din Primăria Timișoara spun că e legală hotărârea, când juriștii de la Prefectură spun că hotărârea e legală. Vii se pare că e logic așa ceva? Ar trebui modificată legea astfel încât Curtea de Conturi să verifice dacă s-a pus în practică în mod corect hotărârea de consiliu, și nu legalitatea ei. Alte foruri să verifice legalitatea”, mai este de părere Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei este nervos și că nu mai are nicio protecție, din postura de demnitar, dacă Curtea de Conturi stabilește ce hotărâri sunt legale sau nu.

“Forurile deliberative adoptă hotărâri și acelea sunt obligatorii pentru primari, respectiv președinți de consilii județene. Dacă primarul, respectiv președințele consiliului județean, nu ar pune în practică hotărârea, s-ar chema abuz în serviciu. Dar dacă primarul pune în practică hotărârea și peste câțiva ani vine cineva de la Curtea de Conturi și spune că nu e legal? Tot ce s-a întâmplat e prejudiciu. E firesc să se poată întâmpla așa ceva? Asta-i țară normală? Ce protecție ai din postura de demnitar cu funcții executive într-o astfel de situație. Te trezești cu numele asociat cu prejudicii peste câțiva ani, pentru că așa vrea cineva”, a conchis Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.