Dragnea, despre proiectul modificării legilor Justiției: „I-am spus lui Iordache să ţină...

Dragnea, despre proiectul modificării legilor Justiției: „I-am spus lui Iordache să ţină cont de poziţiile mele publice privind numirea procurorilor”

0
DISTRIBUIȚI

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, astăzi, referindu-se la proiectul privind legile Justiţiei, depus la Camera Deputaţilor, că i-a transmis preşedintelui Comisiei speciale, care l-a redactat, să ţină cont de poziţiile sale publice în legătură cu procedura de numire a procurorilor şefi, scrie Mediafax.

Întrebat ce amendamente aduce PSD în proiectul privind legile Justiţiei depus la Camera Deputaţilor, Dragnea a răspuns: „De-abia a fost depus la Comisia specială, am înţeles că membrii Comisiei speciale au redactat împreună un proiect comun şi încep dezbaterile în acea comisie pe acel proiect de lege”.

„Eu i-am spus domnului Iordache (preşedintele Comisiei speciale, n.r.) să ţină totuşi cont de poziţiile mele publice în legătură cu procedura de numire a procurorilor şefi.


I-am rugat să ţină cont de poziţia mea publică pentru că, aşa cum am spus mereu, nu au apărut până acum pentru mine argumente serioase ca să se schimbe actuala procedură”, a adăugat Dragnea.

El a precizat, răspunzând unei întrebări, că nu a discutat cu partenerii de la ALDE, încă, despre acest proiect.

Întrebat despre Inspecţia judiciară, Dragnea a răspuns: „Vorbiţi cu domnul Iordache, e un proiect de lege pe care l-au gândit, redactat şi depus ei, e bine să luaţi informaţii de acolo. Inspecţia judiciară nu cred că e bine să treacă în subordinea ministerului Justiţiei, se pare că nici actuala formă nu e cea mai bună, cred că trebuie gândit un sistem, mecanism, structură care să facă din Inspecţia judiciară o instituție autonomă, e rolul lor”.

Întrebat dacă va exista o lege separată pentru Inspecţia judiciară, liderul PSD a răspuns: „Nu ştiu, poate nu”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.