Sunete de pe magnetofon, proiecții pe peliculă şi diapozitive la deschiderea festivalului...

Sunete de pe magnetofon, proiecții pe peliculă şi diapozitive la deschiderea festivalului Analog Mania FOTO si VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Artiştii austrieci care alcătuiesc colectivul OchoReSotto au deschis cea de-a cincea ediţie a festivalului Analog Mania luni seara la Casa Artelor cu un performance audio – video interesant desfăşurat sub umbrela „strictly analog orckestra, tape-to-tape recorder, super 8 & 16mm, slides & synths“. Lia Rädler, Volker Paul Sernetz şi Stefan Sobotka, cei trei artişti care activează în acest proiect, au oferit un spectacol în care tehnica analogică a jucat un rol important.

La faţa locului, imaginile au fost proiectate cu ajutorul unor loop-uri create cu ajutorul unor proiectoare pe 8 şi 16 milimetri, dublate de diapozitive. Fundalul sonor a fost şi el strict analogic, suntele fiind „meşterite“ cu ajutorul unui magnetofon, a unui turntable (pick – up) şi a unui sintetizator analogic. Spectacolul propriu – zis a fost interesant mai ales din punctul de vedere al tehnicii folosite dar nu a reuşit să transmită acea „emoţie“ care face ca un performance să sensibilizeze audienţa. Cei trei austrieci au prezentat în trecut o serie de show-uri analogice şi digitale în diverse locuri, printre activităţile lor numărându-se şi mapping-urile realizate pe clădirea Operei din Viena sau pe zidurile celebrului Palat Schönbrunn din capitala Austriei.

Analog Mania, răsfăţat cu numele de „cel mai mic festival din Timişoara“ de către fondatorul lui, Emil Kindlein continuă astăzi, 24 octombrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional Bastion cu vernisajul expoziţiei „Fragile”, a artistului fotograf Vjeran Hrpka din Croaţia. Joi 26 octombrie, de la ora 18.00, în spaţiul primitor al Aulei Bibliotecii Centrale vor fi prezentate „Filme timişorene inovatoare”. Asociaţia Cineclub CFR Timişoara prezintă patru filme metaforă, de foarte scurt metraj, realizate pe peliculă de 16 mm, între anii 1969-1971, o perioadă de relativă deschidere în societatea românească. Ele reflectă căutările estetice inovatoare ale tinerilor cineaşti timişoreni ai momentului respectiv. Lumini (1969), 4 min., autor Vasile Moise, Bau (1969), 2 min., autor Lucian Ionică, Nuca şi aluna, (1970), autor Iosif Costinaş, Aripi (1971), 2 min., autor Lucian Ionică. După proiecţie, doi dintre autori vor intra în dialog cu publicul şi vor prezenta modul în care au fost realizate atunci aceste filme. Vineri, 27 octombrie, de la ora 19.00, Sergiu Cătană şi Anghel Mailat au ales Sala Studio a Casei Artelor pentru un performance de sunet analogic care va încheia ediţia din acest an a festivalului Analog Mania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.