Unificarea stângii în stomac

Unificarea stângii în stomac

0
DISTRIBUIȚI

Cineva s-a gândit să-i fluture lui Dragnea niște cătușe prin fața ochilor, iar Dragnea s-a gândit să se înconjoare cu oameni familiari cu obiectul.

Așa, cu ochiul meu naiv și neofit (și miop), vedeam că până acum mafiile din România erau separate.

Unii erau (pseudo)finuții care ne conduc. Se ocupau mai cu politica, mai cu furtul banului public. Indiferent de partid, aceeași gașcă în care o mână spală pe alta la împărțit funcții și poziții cu salarii și bonusuri babane. Un anturaj în care cea mai nasoală amenințare consta în distrugerea imaginii publice și implicit a șanselor de a ajunge (din nou) pe vreo funcție dinaia unde poți să învârți banii în interesul tău și al grupului.

Și mai erau ceilalți, cunoscuți sub termenul generic de „interlopi”, care se ocupă de tot ce-i mai rău și de obicei noi ceilalți vedem doar prin filme: trafic de carne vie, de droguri, de orice se cere pe piață, uneori, dar nu întotdeauna, sub paravanul unor „afaceri” legale.


Iar în această lume amenințările pentru cei care-i calcă pe bătături variază de la oase rupte până la de-a dreptul moarte.

Nu pot decât să presupun că între cele două stiluri de a face bani ar fi fost și până acum legături, n-am de unde să știu. Dar săptămâna aceasta cred că am primit răspunsul. Cel dintâi om în stat, Liviu Dragnea (vă provoc să mă contraziceți) este protejat la înfățișările prin diverse săli ale Justiției de un perete de dulapuri descrise de aproape omul Codrin Ștefănescu drept „pesedişti vechi, unii sunt eroi ai Revoluţiei”. Sigur ați văzut poze și/sau clipuri cu piesele de mobilier despre care vorbesc.

Dar faptul că pesediștilor nu prea le mai pasă de imagine era deja evident în ultima vreme. Intrări prin alunecare la Justiție, pesediști care bat oameni care nu-s deacord cu ei prin studiouri de televiziune. Și, mai grav, mulți, prea mulți oameni cărora aceste lucruri li se par normale/amuzante. Ca să nu mai vorbesc de „frecușurile” interne, rufele care nu se mai spală în familie ci în văzul tuturor.

Conform unui pesedist din Constanța, care spunea că-i cunoaște pe șifoniere, aceștia ar fi venit la Curtea Supremă să-i țină spatele lui Dragnea din proprie inițiativă. Serios? Eu mă gândeam că-s plătiți de Soros. Conform algoritmului 30 de lei pentru câine, 50 de lei de copil, 100 de lei la adulți, 150 de lei dulapul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.