Alertă în Timiș: migranți cu călăuză, prinși la graniță

Alertă în Timiș: migranți cu călăuză, prinși la graniță

0
DISTRIBUIȚI

Alertă în județul Timiș. Polițiștii de frontieră au anunțat astăzi că, în urmă cu două zile, au prins un nou grup de cetățeni din Irak și Afganistan imediat după ce a intrat în țara noastră, ilegal, din Serbia. O parte dintre migranți s-au urcat în mașina unei călăuze, în timp ce ceilalți au rămas pe jos. Cu toții au fost săltați de polițiștii de frontieră și duși la audieri.

Poliţiştii de frontieră de la Moravița au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, un grup format din 16 persoane, care se deplasa dinspre frontiera cu Serbia spre interior.

Oamenii legii au monitorizat grupul şi au observat că persoanele în cauză au aşteptat până când a venit un autoturism dinspre localitatea Moraviţa şi a preluat o parte dintre acestea.


Polițiștii au oprit imediat autoturismul, reținând persoanele rămase pe jos. Toţi au fost duşi la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că grupul era format din şapte bărbați, patru femei şi cinci minori, cetăţeni irakieni şi afgani, adulții având vârste cuprinse între 18 şi 50 de
ani, iar minorii, între 2 și 17 ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor, s-a constatat că şoferul autoturismului este cetăţeanul sârb, în vârstă de 28 de ani.

Polițiștii au mai aflat că cetăţenii străini au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul călăuzei sârbe.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cele 16 persoane şi de trafic de migranţi pentru cetățeanul sârb. Acesta din urma a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul
Tribunalului Timiş, cu propunere de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.