Campanie inedită de promovare a unei comune din vestul țării. Cum sunt...

Campanie inedită de promovare a unei comune din vestul țării. Cum sunt primiți turiștii de localnici, în mini-vacanța de 1 Decembrie

0
DISTRIBUIȚI

musafir la tara

Fosta realizatoare MTV aleasă primar într-o comună din județul Arad a lansat o campanie inedită de promovare a zonei, astfel că invită turiștii să-și petreacă mini-vacanța de 1 Decembrie în casele localnicilor și să mănânce preparate tradiționale.

Primarul comunei Petriș, Irina Onescu, a lansat, ieri, pe Facebook, prima campanie de promovare turistică a zonei, intitulată “Musafir la țară”. Astfel, turiștii sunt invitați să-și petreacă mini-vacanța de 1 Decembrie alături de familiile din cele șase sate care aparțin de comuna Petriș.

“În 1 Decembrie, zi aniversară, Te-așteptăm să vii, musafir la țară! (…) Aici, la noi la țară, aerul este mai curat, apa mai limpede, pădurea mai deasă, iarba mai verde, laptele mai alb și mierea mai dulce. Și pentru că nu vrem să fim singurii care se bucură de toate aceste binecuvântări, te invităm și pe tine să petreci un sfârșit de săptămână alături de noi. De Ziua Națională a României, mai multe gospodării de pe Valea Petrișului se pregătesc de oaspeți, iar tu poți fi unul dintre ei. Trăiește românește alături de gazdele noastre, descoperă gustul bunătăților de casă și experimentează traiul autentic de la țară!”, scrie pe pagina de Facebook a campaniei “Musafir la țară”.

Tot pe rețeaua de socializare sunt prezentate familiile care doresc să găzduiască turiști în comuna Petriș și se pot face rezervări.


Astfel, pe pagina “Musafir la țară” sunt oferite informații despre numărul de camere disponibile spre închiriere, tarife, dar și despre obiectivele turistice ce pot fi vizitate în apropiere.

Printre familiile prezentate se numără și Popovici Vasile și Eleonora, din satul Obârșia, care au disponibile patru locuri în două camere duble cu baie comună. Prețul unui sejur în perioada 1 – 3 decembrie este de 200 lei/persoană, iar pentru perioada 30 noiembrie – 3 decembrie costă 250 lei/persoană.

“Toate mesele se servesc împreună cu familia și nu se percepe tarif. În după amiaza zilei de sâmbătă, 2 decembrie, toți musafirii vor participa la Pomana Porcului, unde vor mânca pe săturate și vor putea asculta colindele dubașilor din Roșia Nouă. (…) Ca orice familie de la țară, soții Popovici au în gospodărie vaci, porci, păsări, câini și pisici, dar și o cămară plină de bunătățuri. În imediata vecinătate a locuinței se găsește moara de apă din Obârșia, care este funcțională. Tot în apropiere este și un atelier tradițional de țesut la război. Biserica de lemn din Roșia Nouă, monument istoric din secolul XVIII, este la trei kilometri distanță”, scrie pe pagina “Musafir la țară”.

Irina Onescu are 32 de ani și este cea mai tânără femeie primar din România. Primarul comunei Petriș a fost realizator de emisiuni la MTV și s-a născut și a crescut în București. În anul 2011, s-a stabilit în Petriș și a continuat să practice meseria de organizator de evenimente. În anul 2016, Irina Onescu a fost aleasă primar al comunei Petriș, câștigând alegerile locale la limită, având doar trei voturi în plus față de principalul său contracandidat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.