Doi pe un loc la Rezidențiat, la Timișoara. Cum se va desfășura...

Doi pe un loc la Rezidențiat, la Timișoara. Cum se va desfășura concursul

0
DISTRIBUIȚI

Emoții pentru aproape o mie de absolvenți de Medicină, Medicină Dentară sau Farmacie. Mâine, 908 candidați sunt așteptați să susțină examenul de Rezidențiat la centrul deschis la Universitatea de Medicină din Timișoara.

Potrivit reprezentanților universității timișorene, cei mai mulți candidați, 726, sunt absolvenți de Medicină, 144 de Medicină Dentară, iar 38 de Farmacie. Aceștia se “bat” pe 445 de locuri scoase la concurs: 402 pentru Medicină, 35 pentru Medicină Dentară și opt pentru Farmacie.

La nivel național, Ministerul Sănătății anunță că va fi organizat concursul de Rezidențiat în șase centre universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.

Concursul de Rezidențiat de duminică se va desfăşura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de patru ore.

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar de concurs.

“Urez succes mai tinerilor mei colegi care susțin duminică unul dintre cele mai importante exemene din cariera lor.


În același timp, îi asigur că depunem toate eforturile pentru a le crea condițiile necesare de a profesa în sistemul medical românesc, iar un pas important îl reprezintă modificarea salarizării personalului medical. Începând de anul viitor, medicii rezidenți vor beneficia de creșteri salariale semnificative, între 151% și 287% în funcție de specialitate și anul de pregătire. De asemenea, toți rezidenții vor încasa bursele de rezidențiat, până la intrarea în vigoare a creșterilor salariale”, le-a transmis candidaților de la Rezidențiat ministrul Sănătății, Florian Bodog.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.