Robu, despre conflictul cu Dănuţ Groza, primarul din Sânnicolau Mare, mazilit de...

Robu, despre conflictul cu Dănuţ Groza, primarul din Sânnicolau Mare, mazilit de la șefia filialei PNL: „Nu ne mai putem juca cu împroşcarea asta cu noroi a unor oameni corecţi şi cinstiţi”

0
DISTRIBUIȚI

Valurile stârnite de primarul din Sânnicolau Mare Dănuț Groza, odată cu mazilirea sa din fruntea organizației locale, încă mișcă lucrurile în PNL Timiș. Acum, șeful liberalilor timișeni Nicolae Robu susține că a luptat mai bine de an să nu îl excludă pe Dănuţ Groza din partid. Asta după ce primarul Sânnicolaului acuză că deşi organizaţia liberală are peste 150 de membri, doar 24 de ar fi avut drept de vot la alegerile pentru şefia organizaţiei. Robu, pe de altă parte, afirmă că membrii de care vorbeşte Groza nu figurează în evidenţele PNL Timiş şi spune că banii de cotizaţii ar fi fost furaţi.

„Am avut miercuri seara (15 noimbrie – n.r.) o întâlnire la Sânnicolau Mare la care am cerut să fie prezenţi pe de o parte cei care au îndeplinit condiţiile pentru a participa la alegerile interne din 31 octombrie 2017, pe de altă parte cei care nu au îndeplinit aceste condiţii, dar se simt ca aparţinând PNL. Vreau să spun din start că nu mai putem continua ca şi până acum.


Eu am stat aproape trei ore de vorbă cu colegii, este filmată aproape integral întâlnirea şi se poate vedea tot ce s-a întâmplat. Vreau să spun foarte limpede, pentru că am fost dezamăgit să văd joi, după şedinţa de BPJ, declaţiile domnului primar Groza. Am rămas dezamăgit, eu m-am dus acolo pentru a enşpe mia oară cu mâna întinsă ca să terminăm conflictele în partid. Niciodată nu am dat nicio replică în mass-media. În permanenţă am încercat să fac pace, să fie linişte în partid, să colaborăm, să înţelegem că de fapt noi avem de luptat cu PSD. Pentru că a trecut foarte multă vreme de când a pornit acest conflict pornind de la interese personale ale câtorva şi nicidecum de la vreo miză pentru PNL. La şedinţă am acceptat să fie prezenţi circa 150 de participanţi cu care a venit domnul Dănuţ Groza, chiar dacă niciodată în evidenţele PNL Timiş de la fuziune şi până acum nu am avut mai mult de 24 de membri pentru care s-a plătit cotizaţia. Dacă cineva pretinde contrariul, îi cer public domnului Groza să predea la PNL chitanţele prin care s-a plătit cotizaţie, adeziunile în original pentru a clarifica lucrurile”, a declarat Nicolae Robu.

Acesta le-a promis celor prezenţi în sală că dacă vreun membru care ar fi avut dreptul să fie pe lista cu delegaţi pentru alegeri nu a avut acces la scrutin, alegerile vor fi anulate. Robu spune însă că „nu ne mai putem juca cu împroşcarea asta cu noroi a unor oameni corecţi şi cinstiţi, care înseamnă mult pentru acest partid. Ştiţi care este ironia. Am spus că se anulează alegerile. Aştept dovada. (…) Să anulăm alegerile, că aşa vrea domnul Dănuţ Groza, că nu îi place lui de nu ştiu cine, numai dacă avem temei statutar. Colegii din BPJ sunt sătui de ore petrecute pentru câţiva care creează mereu probleme. Eu sunt cel care le cer să aibă răbdare, dar toate au o limită”. Robu a anunţat că biroul politic ar PNL Timiş va mai dedica o singură şedinţă situaţiei de la Sânnicolau Mare, şedinţa care va tranşa situaţia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.