Platforma multimedia SZalt.stream îşi propune să promoveze „tot ce-i fain în Timișoara...

Platforma multimedia SZalt.stream îşi propune să promoveze „tot ce-i fain în Timișoara și împrejurimi“

0
DISTRIBUIȚI

Timişoara va găzdui vineri, 24 noiembrie, lansarea unei noi platforme multimedia care îşi propune să se concentreze pe evenimentele locale, SZalt.stream, evenimentul urmând să se desfăşoare de la ora 20.00, la Reflektor Venue.

Acum trei ani, în data de 16 noiembrie pe meleagurile noastre s-a născut altRadio, o platformă online, deschisă, independentă, un comunity radio, bazat în totalitate pe voluntariat, care a reuşit să colaboreze într-un mod cât se poate de eficient cu artiștii locali, cu ong-urile, instituțiile de cultură din Timișoara și nu în ultimul rând cu suflarea studențească.

Timp de trei ani s-au produs zeci de emisiuni, majoritatea cu specific muzical și cultural, iar un element principal a fost live-ul, fiindcă aici s-au transmis zeci de concerte rock, pop, jazz, folk, blues, gospel, spectacole, conferințe, atât audio cât şi video.

„Cum tot ce e frumos trebuie să aibă un sfârșit, când ne era lumea mai dragă, în luna august s-a petrecut nepetrecuta, pentru că, în toată nebunia asta și adrenalina aventurii, am uitat mereu un lucru foarte important: să înregistrăm marca altRadio. Un alt altradio a înregistrat brandul la OSIM, iar noi am aflat asta după ce pagina noastră de Facebook a fost raportată pentru drepturi de autor. În prima fază am zis că renunţăm, am fost atât de triști, în primul rând pentru că nu înțelegeam de ce cineva pe care nu l-am încurcat cu nimic ar proceda așa, apoi au început să vină mesaje de la prieteni, de la ascultători, de la colaboratori, erau vorbe frumoase, de încurajare, erau gânduri bune, era multă simpatie, prietenie, drag și o mare mare energie, iar asta cumva ne-a obligat, ne-a responsabilizat să nu abandonăm așa ușor, să ne ridicăm, să ne scuturăm de praf și să mergem mai departe, după clasica lozincă „orice șut, un pas înainte!”.


Am fost profund emoționați să aflăm că de fapt micul nostru radio online a contat mai mult decât am crezut noi. Așa s-a născut ideea de SZalt, am păstrat particula aceea de alt care nouă tare ne-a plăcut și i-am adăugat primele două litere ale numelui nostru. A rezultat un cuvânt cu multe sensuri și semnificații, care ne reprezintă la modul cel mai personal“, spun iniţiatorii acestei platforme Mona şi Sorin Szucsik.

Noua platformă îşi propune să livreze informaţii proaspete şi vine cu o serie de noutăţi, care vor fi prezentate în viitorul apropiat. Evenimentul de lansare We Are Back va avea loc cu concerte susţinute de The Weekend Band şi Sonatic, iar intrarea este liberă.

„Construim o platformă multimedia SZalt.stream care continuă misiunea altRadio, dar va oferi mai multe instrumente media noi și moderne, gândite cu scopul de a promova cât mai prompt și eficient tot ce-i fain în Timișoara și împrejurimi. Unul dintre principiile noastre centrale este promptitudinea, aici și acum, o consecință a vieții în radio, unde informația trebuie livrată caldă mereu. Am implementat pe platforma cea nouă un SZaltv, un prototip de televiziune online care îi permite navigatorului grăbit să vadă ce vrea când vrea și bineînțeles utilizatorul are la degetul mic butonul skip, care îl va servi credincios atunci când va dori să sară peste publicitate, peste o piesă care nu-i e pe plac sau peste o emisiune de care nu are chiar atunci vreme dar pe care o va putea accesa ulterior. Avem o arhivă frumușică de podcasturi audio și video, la un click distanță. Celelalte facilități le lăsăm sub o perdea de mister, ca să se bucure vizitatorii de noutatea descoperirii. Surpriza cea mai mare tot din departamentul radio va veni, e vorba de o aplicație cu sloganul „anyone can broadcast”, dar acesta va fi subiectul unei lansări viitoare, adică un alt motiv să ne chefuim alături de prieteni. Și pentru că veni vorba de chef, vă invităm cu drag pe 24 noiembrie la Reflektor Venue, acolo va avea loc evenimentul We Are Back, adică cum ar veni No, ne-am întors! Prietenii noștri dragi Sonatic și The Weekend Band s-au oferit să rock n roll“, spun creatorii acestei frumoase poveşti, Mona şi Sorin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.