Sindicaliști de la privat și de la stat, uniți într-un protest la...

Sindicaliști de la privat și de la stat, uniți într-un protest la Prefectură față de „revoluția fiscală”. Ce mesaje au scris pe bannere FOTO UPDATE 2 Declarația președintelui Blocului Național Sindical

5
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1469478659">

Un protest de amploare are loc în aceste momente în fața Prefecturii Timiș. Aproximativ 1000 de persoane, membri ai Sindicatului IT Timișoara, alături de angajți din domeniul IT&C, și membri ai Blocului Național Sindical își exprimă astfel nemulțumirea față de modificările la Codul Fiscal, aduse de Guvern, ieri. Sunt arborate pancarte cu mesaje precum „Producem 6% din PIB, ne luați 16% din salarii” sau „Ne-am săturat să fim furați”.

UPDATE După ce președintele BNS Dumitru Costin, prezent la proteste așa cum anunța aseară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, șeful filialei Timiș a Blocului Național Sindical, a explicat că noile măsuri economice vor crea haos în economie și vor duce la scăderea salariilor IT-istilor, protestatarii au început să scandeze „Unitate!” și „Demisia!”.

UPDATE 2 O delegație a protestatarilor a intrat la discuții cu prefectul de Timiș Eva Andreaș. Dumitru Costin a precizat, în fața celor adunați, că dacă va fi adoptată legea, după publicarea acesteia în Monitorul Oficial, o vor ataca la Curtea Constituțională.

5 COMENTARII

  1. Logic era sa protesteze firmele,nu oamenii !
    În tot restul globului oamenii protestează pe dos, adică împotriva marilor companii care își exploatează angajații, le încalcă drepturile, afectează mediul, corup politicieni etc.
    La noi, ei protestează față de impozitarea veniturilor acestora !

  2. Pe firme le doare undeva, ca ele nu o sa fie afectate (aici ma refer la cele din domeniul IT&C). Odata cu schimbarile codului fiscal, doar angajatii vor primii mai putini bani, costurile aferente firmelor nu se vor schimba. Ca un slariat din domeniu IT&C sa isi pastreze salariile, firmele vor trebuii sa mareasca salariu actual cu 28,5%, dar nu le obliga nimeni sa faca asta.

  3. Domnule „un timisorean” cred ca cititi alte stiri si va uitati pe canale din strainatate. Aici au protestat nicte salariati carora li se micsoreaza salariile nete din cauza unei legi emise de un guvern incompetent.

  4. Privatii nu isi vor lasa angajatii cu salarii(net) mai mici , vor trebui sa le mareasca brutul angajatilor pentru a le mentine salariile cel putin intacte(la fel se intampla si in cazul maririi salariului minim!). Nu vor avea incotro si vor trebui sa faca asta. De aceea ar trebui sa protesteze firmele si nu angajatii. E chiar asa de greu de inteles?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.