BC Timba a revenit cu două puncte mari de la Iași după...

BC Timba a revenit cu două puncte mari de la Iași după trei săptămâni de pauză. ”Urșii” s-au impus la limită pe terenul celeilalte nou promovate

0
DISTRIBUIȚI

Victorie extrem de importantă pentru BC Timba Timișoara în economia zonei inferioare a clasamentului Ligii Naționale. ”Urșii” au revenit din vacanța forțată și s-au impus la limită în fief-ul Politehnicii Iași, scor 87-86. Americanul John Florveus a marcat cele mai multe puncte în duelul cu rivala galben-negrilor din acest an în lupta pentru accesul în elită.

Succesul de ieri seară al Timbei e cu atât mai important cu cât de această dată cel puțin una dintre echipele aflate în colțuri opuse ale țării riscă să nu-și îndeplinească misiunea: cea de a rămâne în elită.


O contribuție importantă la succesul ”urșilor” a avut și celălalt american la galben-negrilor, Cameron Naylor. Acesta a marcat ultimele patru puncte ale bănățenilor, de la ”libere”, după ce cu șase secunde înainte de expirarea timpului tabela indica egalitate la 83.

Poli Iași nu a început rău partida. A câștigat primul sfert cu 27-24 și a avut avantaj de șase puncte în pauza mare: 45-39. Timba și-a adjudecat însă clar sfertul 3 (23-30) și a avut astfel avantaj de un singur punct înaintea pătrimii finale. Ultimele zece minute au fost aprig disputat și egalitatea pe acest segment al jocului a însemnat victorie pentru oaspeții din vest. E a doua victorie pentru Timba în acest sezon, unul în care a trecut de Poli Iași, fosta rivală în lupta pentru promovare, și în Cupa României. Moldovenii și Dinamo rămân cu cifra zero în dreptul succeselor în LNB 2017-18.

John Florveus a fost principalul marcator al ”urșilor” în Moldova, cu 25 de puncte. El a fost urmat dintre colegi de Dejan Kovacevic 18 puncte, Pavle Reljic 13, Tiegbe Bamba 11, Cameron Naylor 7, Robert Medgyesy 5, Liviu Rotariu 4 şi Mario Lazăr 4. De partea cealaltă, cel mai bun marcator al Iașiului a fost Michael Balogun, autor a 24 de puncte.

Pentru BC Timba urmează un joc pe teren propriu cu Steaua, pe 16 decembrie. Dar și reprogramare a duelului cu BC Mureș, meci care trebuie disputat ot acasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.