ACS Poli și-a prezentat achizițiile iernii: Kayondo da, Torje nu. Radu Birlică:...

ACS Poli și-a prezentat achizițiile iernii: Kayondo da, Torje nu. Radu Birlică: ”Nu mă gândesc la retrogradare” FOTO

0
DISTRIBUIȚI

ACS Poli și-a prezentat astăzi cele cinci achiziții ale iernii. Ionuț Popa se va baza în partea a doua a sezonului inclusiv pe ugandezul Mahadi Kayondo, timișorenii l-au vrut și pe Gabi Torje, dar fostul mijlocaș al lui Karabukspor vrea să meargă la Dinamo.

Alex Popovici, Adrian Zaluschi, Mahadi Kayondo, Akaki Khubutia și Andrei Enescu sunt cele cinci transferuri realizate de ACS Poli pentru abordarea sezonului ”de primăvară”. ”Toți jucătorii au fost aduși la cererea domnului Popa… Dacă sunt aici inseamnă că merită să fie aici. Nu mă gândesc la retrogradare pentru că avem un lot foarte bun, un antrenor foarte bun, toată lumea știe acest lucru… Noi ne bazăm și avem încredere în ei. Considerăm că nu vor fi probleme. Eu mă gândesc la locurile 7-8”, a declarat Radu Birlică, președintele clubului.

”Știm toți foarte bine că ne-am despărțit de unii jucători, de unii din motive independente de noi… Am încercat să aducem jucători, nu foarte mulți, ci exact pe posturile pe care aveam nevoie. Am discutat mult, am combătut pe seama unor sosiri sau altele. Am purtat multe discuții, cu Khubutia, Enescu, mai ales la telefon. Pe Popovici îl știam, la fel și pe Zaluschi, era păcat ca un jucător bun să nu facă pasul sper Liga a II-a. Kayondo a venit prin impresar, are viteză, ce am dorit pe acel post”, a spus și Ionuț Popa.

Bănățenii nu l-au putut ”repatria” pe Gabriel Torje (28 ani), care ar fi putut fi direcționat prin intermediul agentului Cristea Opria, cel care a și fost înregimentat oficial în club de Birlică.


”Am discutat cu Opria, îl doream la Timișoara, dar jucătorul își dorește la Dinamo”, a conchis Birlică. În mod evident timișorenii nu l-au reținut pe Murariu, jucător care a mai activat în ediția trecută.

Nemulțumit de pauza scurtă

Popa are alte griji pentru primele runde. ”Sunt nemulțumit că nu am avut timp pentru pregătire…. Eu aveam nevoie de șase săptămâni, patru nu sunt suficiente… Aș fi știut în ce parametri se află echipa dacă aveam timp. Iarna trecută am avut șapte. Eu vreau să fac în așa fel încât în partea a doua a campionatului să fim în formă”, a precizat tehnicianul Ionuț Popa.

ACS Poli joacă vineri (ora 18), la Ploiești, cu Sepsi Sf. Gheorghe, în runda a 24-a a Ligii I.

Achizițiile lui ACS Poli:

9. Alexandru Popovici (29 ani), atacant revenit de la FC Sebail (Azerbaijan): ”Mă bucur că m-am întors. Vreau să răsplătesc încrederea. Vreau să fac cel puțin cât am făcut anul trecut”.

77. Mahadi Kayondo (21 ani, Uganda), atacant/aripă ex-Durban (Africa de Sud), opt goluri în sezonul trecut: ”Mă bucur să fac parte din această echipă. Pentru mine e important că sunt aici. Vreau să luăm multe puncte ca să urcăm în clasament. Toată lumea e prietenoasă”;

29. Adrian Zaluschi (28 ani), mijlocaș central împrumutat de la Ripensia: ”Sunt foarte bucuros că am ajuns la Poli Timișoara, având în vedere că vin din Liga a II-a. Mulțumesc pentru încredere, că am primit această șansă”;

6. Akaki Khubutia (31 ani, Georgia), fundaș central ex-Gaz Metan: ”Mă bucur că am venit la Timișoara. Echipa arată bine, eu fac tot ce ține de mine pentru ca echipa să câștige. Nu vreau să vorbesc acum de ce m-am despărțit de Gaz Metan, vreau să mă gândes cdoar la Poli”

14. Andrei Enescu (30 ani), mijlocaș central venit de la Ethnikos (Cipru): ”Mă bucur foarte mult că am ajuns la Poli. Mulțumesc președintelui și antrenorului că am ajuns aici. Sper să o luăm pas cu pas și sper să ajungem cât mai sus. Pe plan personal sper să ajut echipa cât mai mult. S-a stricat treaba la echipă, în Cipru, nu mai aveau dreptul să transfere și mai mulți jucători buni au părăsit echipa”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.