Războiul pe tema polivalentei din Timișoara continuă. Șeful Consiliului Județean Timiș îl...

Războiul pe tema polivalentei din Timișoara continuă. Șeful Consiliului Județean Timiș îl acuză pe primarul Robu că păcăleşte Ministerul Dezvoltării

0
DISTRIBUIȚI

Sala polivalentă de 16.000 de locuri, construcția căreia la Timișoara ar putea fi finanțată de Compania Naţională de Investiţii, rămâne încă la stadiul de proiect. Anul 2017 a stat sub semnul contrelor între primarul Timişoarei, Nicolae Robu, şi preşedintele Consiliului Județean Timiş, Călin Dobra, care s-au război prin presă pe tema locaţiei viitoarei investiţii.

„Acest subiect a născut foarte multe orgolii şi ambiţii nejustificate.


Consiliul Judeţean a depus proiectul la Compania Naţională de Investiţii, suntem consecvenţi, suntem serioşi, pentru că am depus o locaţie şi ne menţinem aceeaşi locaţie. Nu încercăm să schimbăm locaţia şi nici nu am încercat vreodată să păcălim specialiştii CNI prin a pune la dispoziţie teren care nu este fezabil pentru o astfel de investiţie. Jocul de a pune un teren, apoi de a muta locaţia în altă parte arată o lipsă de seriozitate faţă de Ministerul Dezvoltării, CNI fiind în subordinea acestuia. Eu sunt ferm convins că în perioada următoare se va aproba acest proiect în cadrul comisiei tehnice a companiei. Se va trimite la minister, există şi acolo o comisie tehnico-economică care va aproba proiectul, iar dupa aceea trebuie hotărâre de guvern pentru demararea acestui proiect, ţinând cont că valoarea acestui proiect depăşeşte 50.000.000 de euro”, a explicat şeful CJ Timiş, Călin Dobra.

Compania Naţională încă aşteaptă ca autorităţile locale să ajungă la un acord şi să înainteze o singură locaţie, nu trei, cât numără lista actuală. Asta a declarat vicepremierul Paul Stănescu în cadrul unei vizite făcute anul trecut la Timişoara. Primarul Nicolae Robu spune că nu va fi niciodată de acord ca polivalenta să fie ridicată în locaţia propusă de CJ Timiş, în comuna Giroc. Şeful CJ Timiş este convins că locaţia propusă de instituţia pe care o conduce va avea câştig de cauză. Sala nu poate fi construită însă înainte de emiterea unei hotărâri de guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.