Spectacolele lunii februarie pe scenele timișorene

Spectacolele lunii februarie pe scenele timișorene

0
DISTRIBUIȚI

Comedia neagră „Rabenthal” de Jörg Graser, în regia lui Radu Afrim – un spectacol interzis copiilor sub 14 ani – va fi jucat pe scena teatrului maghiar în data de 1 februarie. În ziua următoare este programat spectacolul „Shakespeare, Sonnet 66” într-o nouă abordare a sonetului care aduce în atenţie probleme universale ale lumii, iar în 3 februarie va putea fi văzut spectacolul invitat al „M Studio” din Sfântu Gheorghe, „Pomană” („To_R”).

Tot în luna februarie sunt programate spectacolele „Ultima mutare”, inspirat din operele unor autori clasici şi contemporani, „Guppi”, o adaptare după textul lui Vasili Sigariev, „Deşteptarea primăverii” de Frank Wedekind, care va fi urmat de discuţii cu publicul, „Detalii naive, total lipsite de profunzime, din viaţa şi moartea unor spectatori”, scris şi regizat de Radu Afrim, care face o incursiune în culisele teatrului, explorând propriile motivaţii şi direcţii artistice şi redând povestiri despre spectatori imaginari pe care i-a întâlnit, spectacol care include în distribuţie întreaga trupă de actori ai teatrului. Ultimele spectacole din această lună sunt serata muzicală cu muzică maghiară „Zi-i!” şi spectacolul invitat al teatrului „Tamási Áron” din Sfântu Gheorghe, „Paltonul de iarnă uitat pe mine”, un concert în memoria lui Cseh Tamás.

Sala 2 a teatrului naţional timişorean găzduieşte începând cu data de 1 februarie spectacolele „Rambuku”, câte două reprezentaţii cu spectacolele „Cele trei graţii” şi „Fraţi”, şi „Controversa de la Valladolid”.


Şi în sala „Uţu Strugari” vor avea loc câte două reprezentaţii cu spectacolele „Aniversarea”, „M-am hotărât să devin prost” şi „Un Romeo şi o Julieta – un scandal urban”, celelalte spectacole din repertoriul lunii februarie fiind „Daddy”, „Aeroport” şi „Canicula”. În sala mare a teatrului sunt programate spectacolele „Hamlet”, „De ce iubim femeile”, „Pinocchio”, „Disney: Frumoasa şi bestia” şi „Anna Karenina”.

Teatrul german din Timișoara va avea la începutul lunii februarie două reprezentații la Teatrul de Stat din Heidelberg cu spectacolul „Antigona” de Bertolt Brecht, o coproducție cu Teatrul Național Luxemburg, Teatrul Heidelberg, Ruhrfestspiele Recklinghausen și Tart Produktion Stuttgart. Pe scena teatrului timișorean vor putea fi văzute spectacolele „Neînțelegerea” de Albert Camus – spectacol în selecția finală a Festivalului Național de Teatru 2012 – , două reprezentații cu piesa „Fetița din bolul peștelui auriu” de Morris Panych, care i-a adus actriței Silvia Török premiul UNITER 2013 pentru debut și o nominalizare pentru cel mai bun rol secundar feminin, „Forma lucrurilor” de Neil LaBute și două reprezentații cu spectacolul „Hänsel și Gretel”, după Frații Grimm. Toate spectacolele sunt supratitrate în limba română.

Opera timișoreană începe luna cu o premieră, „Micuța Dorothy”, un musical pentru copii de Marius Țeicu, interpretat în limba română, care va vedea luminile rampei în data de 4 februarie, ora 17,00 și va avea următoare reprezentație în 20 februarie, la ora 11,00. În repertoriul acestei luni mai sunt incluse spectacolele de operă „Rigoletto” de Giuseppe Verdi, „Nunta lui Figaro” de W.A. Mozart, „Boema” de Giacomo Puccini – toate cântate în limba italiană și titrate în limba română, spectacolul de balet „Giselle” de Adolphe Charles Adam, două reprezentații cu musicalul pentru copii „Disney: Beauty and the Beast (Frumoasa și bestia) de Alan Menken, realizat în colaborare cu teatrul național „Mihai Eminescu”, spectacolul de operetă „Voievodul țiganilor” de Johann Strauss, musicalul „Scripcarul pe acoperiș” de Jerry Bock și spectacolul de operetă „Liliacul” de Johann Strauss, toate interpretate în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.