Roxana Iliescu a anunțat că intră în cursa pentru președinția PMP Timiș:...

Roxana Iliescu a anunțat că intră în cursa pentru președinția PMP Timiș: „Îmi doresc să avem parte de un duel, nu de o cafteală”. Replica lui Cornel Sămărtinean

0
DISTRIBUIȚI

Se organizează alegeri interne în Partidul Mișcarea Populară Timiș, în perioada imediat următoare. Anunțul a fost făcut, astăzi, într-o conferință de presă, de Roxana Iliescu, fost președinte al PMP Timiș și actual vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș. Roxana Iliescu a declarat că va intra în cursa pentru funcția de președinte al PMP Timiș și speră să aibă parte „de un duel, nu de o cafteală”.

„În data de 2 februarie, la Sinaia am avut ultima ședință a Colegiului Național al PMP, ocazie cu care s-a luat o decizie foarte importantă. Și anume, toate filialele din țară care nu au susținut alegeri până în acest moment intră în linie dreaptă pentru organizarea de alegeri. În contextul acestor alegeri, care vor avea loc inclusiv la PMP Timiș, doresc să-mi anunț oficial candidatura la președinția filialei PMP Timiș. Sunt două motive principale pentru care am luat această decizie: performanțele obținute alături de colegii mei în cele patru rânduri de alegeri prin care am trecut și dorința de a continua împreună, în contextul în care suntem în an preelectoral, în 2019 vor fi organizate alegeri foarte importante, cele europarlamentare”, a declarat Roxana Iliescu.

De asemenea, vicepreședintele CJ Timiș a mai afirmat că face parte din PMP Timiș din 2014, iar în toamna aceluiași an a fost votată președinte a filialei. Între timp, a fost schimbată de funcție, în prezent la conducerea PMP Timiș se află Cornel Sămărtinean, care a fost numit interimar în vara anului trecut.

„Iată că acum suntem într-un moment fericit, când, în sfârșit, lucrurile se vor tranșa la vot.


La noi în organizație este foarte multă democrație și este momentul oportun să-mi anunț candidatura la președinția filialei PMP Timiș. Îmi doresc ca la sfârșitul alegerilor, această organizație să fie mai unită ca oricând, îmi doresc stabilitate, să ieșim din aceste alegeri întăriți, și nu slăbiți. Vreau să fac un apel la colegii mei care candidează pentru diverse funcții în organizație la colegialitate, la corectitudine și la fairplay. Îmi doresc să avem parte de un duel, și nu de o cafteală. Duelul se duce după niște reguli și cu arme egale, în cafteală nu sunt reguli, fiecare aruncă cu ce poate. Doamne ajută ca cel mai bun să câștige”, a mai precizat Roxana Iliescu.

Vicepreședintele CJ Timiș nu a dorit să facă publică data la care vor fi organizate alegerile interne în partid și a precizat că „îl las pe domul Cornel Sămărtinean să facă anunțul oficial cu privire la data alegerilor. Știu că vor avea loc în perioada imediat următoare, cât de curând. Eu, de azi, din acest moment, sunt în campanie”.

Cornel Sămărtinean: „Roxanei Iliescu i-a fost retras sprijinul politic”

Cornel Sămărtinean, președintele interimar al PMP Timiș, ne-a declarat că nu se știe când vor fi organizate alegeri interne în organizație și a ironizat-o pe Roxana Iliescu, precizând că „poate și-a anunțat candidatura la alte partide”. De asemenea, Sămărtinean a afirmat că, săptămâna trecută, în Biroul Politic Județean, s-a decis retragerea sprijinului politic Roxanei Iliescu, decizie care trebuie confirmată de Biroul Politic Național.

„Doamna Iliescu a făcut acest anunț fără să specifice foarte clar că la PMP Timiș nu s-a anunțat nicio dată de alegeri. Trebuia să-și depună candidatura în interiorul organizației, apoi să facă public acest lucru. Poate și-a anunțat candidatura la alte partide. Este anormal să-ți anunți candidatura, în condițiile în care organizația nu a anunțat o dată la care vor fi organizate alegerile. Pot fi organizate anul acesta sau anul viitor. Plus că, săptămâna trecută, în Biroul Județean, i-a fost retras sprijinul politic doamnei Roxana Iliescu și cred că din disperare de cauză caută tot felul de soluții personale. Sigur, este nevoie și de o decizie a Biroului Politic Național în acest sens”, a afirmat Cornel Sămărtinean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.