Vine viscolul în vestul țării: anunțul de ultimă oră al meteorologilor

Vine viscolul în vestul țării: anunțul de ultimă oră al meteorologilor

1
DISTRIBUIȚI

În Banat se înregistrează, începând din noaptea trecută, temperaturi extrem de mici, la fel ca-n întreaga țară, din cauza masei de aer rece de origine polară care a pătruns în România.


Astfel, jumătate din țară, inclusiv județele din vest, sunt sub cod galben de ger, iar cealaltă jumătate sub cod portocaliu până în dimineața zilei de 1 martie.

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie a emis, astăzi, o nouă avertizare meteo de cod galben de vânt puternic valabilă pentru mai multe regiuni, inclusiv sudul Banatului, din această noapte și până în data de 27 februarie, ora 20.00.

Mai precis, în special în județul Caraș-Severin se vor înregistra ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și viscol.

“Din dimineața zilei de luni, 26 februarie, aria ninsorilor se va extinde treptat, dinspre sud-vest, cuprinzând majoritatea zonelor țării. În sudul Banatului, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei ninsorile vor fi moderate și local însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări cu viteze de 45…55 km/h, iar în partea de sud-est a teritoriului peste 60…65 km/h, viscolind și spulberând zăpada și diminuând vizibilitatea”, transmit meteorologii.

1 COMENTARIU

  1. Daca – 7 grade Celsius se numeste temperatura ,,extrem de mica,,ma intreb mai mîţo cum s-ar numi -40 de grade?
    Oare la ,,zaristi,, proprietatea termenilor numai conteaza ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.