Bogdan Nadolu: „Orașul nu merge înspre bine”. Cine poartă vina pentru situația...

Bogdan Nadolu: „Orașul nu merge înspre bine”. Cine poartă vina pentru situația actuală a Timișoarei VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

În fața mai multor oameni de afaceri din Franța, aflați în sala de consiliu unde s-a desfășurat conferința „Mobilitatea viitorului în Timișoara”, Nicolae Robu s-a lăudat spunând că în cei cinci ani de mandat de primar, în Timișoara au fost construite trei pasaje. În realitate doar Pasajul Michelangelo se poate înscrie pe această listă, în timp ce Pasajul Jiul și Popa Șapcă au fost lărgite.

Sociologul Bogdan Nadolu, invitat la emisiunea PRESSALERT LIVE, nu crede că formularea lui Nicolae Robu constituie o problemă gravă, însă a evidențiat direcția în care se îndreaptă Timișoara. „Nu vreau să îi iau apărarea, însă nu cred că e rău intenționat în ceea ce face și declară. Ia lucrurile destul de personal. Problema este că orașul nu merge înspre bine. Nu este nici pe o proporție de stagnare…”, a tras semnalul de alarmă Bogdan Nadolu, conferențiar doctor la departamentului de sociologie al Universității de Vest Timișoara.

Sociologul crede că Timișoara riscă să fie prinsă din urmă de celelalte orașe mari din regiunea de vest a României.


„Ne pregătim să fim un pol de creștere în toată Euroregiunea, nu doar în Timiș, însă suntem umăr la umăr cu Aradul, imediat ne ajunge și Lugojul. Cu ce ieșim în față?”, a întrebat retoric Bogdan Nadolu.

Lucrurile devin parcă și mai alarmante, atunci când ne gândim că Timișoara se pregătește ca în 2021 să fie capitală culturală europeană. „În afară de acțiunile asociației, din partea primăriei nu am văzut nici măcar un banner pus la intrarea în instituție sau la o intrare în oraș. Au apărut niște șantiere de renovări în zona centrală, dar sunt cam singurele acțiuni. Ar trebui să avem ceva săli de spectacol, șantiere. E un oraș de cinci stele tot mai mici și îndepărtate. Se poate coborî și mai mult. Novi Sad are un potențial mult mai mare și șansă să preia supremația în euroregiune”, este de părere Bogdan Nadolu.

Vina pentru situația actuală o poartă comunitatea, crede sociologul. „Nu aș pune pe umerii primarului eșecul comunității, pentru că ar însemna că un singur om poate să facă orice cu toată comunitatea. Sunt efecte agregate la o serie de procese simultane. Problema e absența unui plan strategic, realmente un plan de lucru cu obiective, unde să se ajungă, cu ce pași. Tendința este de regres. Avem palmieri de care râde toată țara, cu semafoarele e la fel. Sunt în toate locurile. Nu e un aer de primăvară, mai degrabă de toamnă…”, a conchis Nadolu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.