Estompatoare pentru orgoliul DictatoRobului

Estompatoare pentru orgoliul DictatoRobului

0
DISTRIBUIȚI

DictatoRobu a anunțat, pe Facebook, evident, că se va ocupa de ”crearea, pe lângă Primărie, a unei Comisii de Etică a proiectului Timișoara –Capitală Culturală a Europei în 2021. Se impune crearea, pe lângă Primărie, a unui Consiliu Consultativ privind proiectul Timișoara –Capitală Culturală a Europei în 2021. Se impune crearea, pe lângă Primărie, a unui Consiliu de Coordonare Interinstituțională și Monitorizare Locală privind proiectul Timișoara –Capitală Culturală a Europei în 2021”. Acesta a anunțat, bățos, că ”în perioada următoare, voi constitui structurile menționate și voi crea grupuri de comunicare WhatsApp la nivelul fiecăreia în parte”.

Nu contează că nu există cadru legal pentru a înființa aceste structuri cu nume pompoase. Ce autoritate poate să aibă o comisie de ”etică” de pe lângă primărie asupra unei asociații care are un statut și niște reguli de organizare foarte clare și unde Primăria Timișoara este doar unul dintre membri? Și cum ar putea fi înființată – printr-o notă internă fără valoare juridică? La fel ca și consiliul de coordonare și monitorizare locală.


Toate acestea nu vor fi decât niște forme fără fond, niște estompatoare pentru orgoliul DictatoRobului care suferă că nu este primadonă în proiectul Timișoara 2021, dar care ar putea crea mari probleme la Bruxelles unde se știe că regulile nu se schimbă în timpul jocului după cum își dorește un primar, indiferent de nume.

Din păcate, se confirmă ce am spus demult – proiectul Timișoara 2021 are multe probleme și de vină sunt toate părțile implicate. La ce asistăm acum este o luptă pentru putere în încercarea disperată de a asigura accesul la fondurile importante care vor fi derulate în cadrul acestui program. Fundamental, la asta se reduce totul, indiferent de cum este ambalat scandalul. Mi-aș fi dorit să văd această zbatere și când Timișoara era în lupta pentru a câștiga titlul de capitală culturală europeană cu celelalte orașe din România. Atunci era o mână de oameni și cam atât.

Și să nu uităm un adevăr – cei care au susținut în fața juriului proiectul s-au dus cu banii unei fundații private pentru că Primăria Timișoara nu-și plătise cotizația. Și Asociația Timișoara 2021 stă într-un spațiu pus la dispoziție de Consiliul Județean Timiș pentru că administrația condusă de DictatoRobu nu a găsit în acești ani un spațiu corespunzător pentru cel mai important proiect de după 1989 al orașului. Dacă vrem ca în 2021 să nu ne facem de râs, este momentul ca isteriile să fie lăsate de-o parte și fiecare să se apuce de ce are de făcut din programul asumat în fața Europei. Dar, după cum evoluează lucrurile, Timișoara are toate șansele să ajungă ”fruncea” penibilului în Europa.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.